2022. augusztus 18., csütörtök - Ilona napja

mt

12. hét 2D felvétel

2022-04-23 23:04:18

A baba arcocskája már szépen fejlett, a feje oldalán fülecskék jelennek meg. A szemét már kifejlődött szemhéj borítja. Ha akarja, becsukhatja, vagy akár pisloghat is vele. A pici ujjak végén körmök jelennek meg, amelyek mostantól folyamatosan nőnek, igaz, még nagyon lassan. Sok baba születik hosszú körmökkel, s az sem ritka, hogy a kicsi összekarmolt arccal érkezik erre a világra. Ezek a sebek még gyorsan begyógyulnak, hiszen a csöppség anyagcseréje még nagyon gyors.

Érdemes elkezdened felkészülni a szülés utáni életre. Nem árt, ha már most megtanulod, hogy a csecsemő körmét születése után még sokáig nem szabad vágni sem ollóval, sem csipesszel, hanem még magától letörik. Ha a köröm már nem ívesen simul rá az újbegyre, elválik a körömágytól, akkor jön el a körömvágás ideje. Ez az időszak 1-2 hét, de akár 1-2 hónap is lehet. Addig is, ha nagyon karmolná magát a poronty, inkább húzzunk kiskesztyűt a kezére, mintsem a csöppnyi körömágyát sértsük föl.

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media