2021. október 19., kedd - Nándor napja

mt

Ugróiskola

2021-04-22 23:23:03 - BettyBlue

Ugróiskola
Ugróiskola

Kellékek:
  • Ha aszfalton játsszák, akkor fehér vagy színes kréta,
  • ha homokban, akkor egy bot,
  • de kapható a boltokban szőnyeg formájában is.

Világszerte elterjedt, szabadtéren is játszható, gyerekek által igen kedvelt ugrálós játék. Többen is játszhatják, de egyszerre mindig egy ember ugrál a pályán.

A játék úgy kezdődik, hogy az első játékos az előre beszámozott ugróiskola 1-es négyzetébe dob egy kavicsot. Odaugrik egy lábon, lehajol majd kidobja a mezőből a kavicsot és visszaugrik a starthoz. Utána a 2-es négyzetet célozza meg, ide úgy jut el, hogy egy lábon bele ugrik az 1-es mezőbe majd tovább 1 lábon a kettesbe. Innen megint kidobja a kavicsot és visszaugrál a starthoz. Következik a 3-as mező.

Mivel a képen látható ugró iskola 2-3-as mezője dupla, így ebben a sorban bal lábbal a kettesbe, jobb lábbal a 3-asba ugrunk terpeszben, majd kavicsot felvesszük, és visszaugrálunk a starthoz.

Szépen halad előre a játékos, a 7-es mezőt kihagyja, az a "pokol", azt át kell ugrani, így nehezedik a játék. Mikor már a 8-9-es mezőben terpesz állásban van, a 10-es mezőbe páros lábbal ugrik, egy ugrással megfordul, majd szépen visszafelé is végigugrálja az pályát, de most már kavics dobálás nélkül.

Aki menet közben eldől, leér a másik lába, a négyzeten túldobja a kavicsot az kiesik a játékból, vagy abban a körben már többet nem próbálkozhat. Meg kell várnia, hogy a többiek dobjanak, ugorjanak.

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media