2023. január 31., kedd - Gerda, Marcella napja

mt

Hepatitis A - idén már kilencszeresére emelkedett a betegek száma

2014-07-08 16:11:55

Tavasszal tovább növekedett a hepatitis A fertőzéses esetek száma. Az idei évben összesen 288 hepatitis A beteget regisztráltak április végéig, ami kilencszerese a 2008-2011-es évek ezen időszakára vonatkoztatott jellemző középértékének (31).

A márciusi esetszámokhoz képest áprilisban harmadával nőtt a vírushepatitis megbetegedések száma, ezen esetek kétharmadát hepatitis A okozta. Mind a havi, mind az év eleje óta nyilvántartásba vett A típusú hepatitis megbetegedések száma meghaladta a korábbi évek azonos időszakát jellemző értékeket. Az országban a közép-magyarországi régió mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből jelentették a legtöbb hepatitis A esetet.

Május elején nagyszabású hepatitis A megelőzési program indult "Ne sárgulj be!" szlogennel. Ennek célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a fokozott fertőzésveszélyre, az egyre szaporodó megbetegedésekre és a megelőzés lehetőségeire.

 
Megosztás:


Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media