2023. január 31., kedd - Gerda, Marcella napja

mt

Megnyílt a Gézengúz Alapítvány kiállítása a WestEndben

2012-11-10 19:02:17

Gézengúz fotókiállítás a WestEndben

Immár harmadszor ad otthont a WestEnd City Center a koraszülöttek és születési sérültek terápiájával foglalkozó Gézengúz Alapítvány fotókiállításának. Az alapítvány Egy csepp meglepetés elnevezésű jótékonysági pályázatára beérkező képekből egy válogatás november 10. és 20. között tekinthető meg az első emeleti Korlát Galérián, a H&M és a Leroy étterem előtt.

A különleges pályázatra összesen közel ötszáz alkotás érkezett: felnőttek és gyerekek, profik és amatőrök, ép és sérült alkotók egyaránt nevezhettek. A felhívás témája a meglepetés volt a gyermekek életében. A párokba rendezett képeken különböző problémákkal született és egészséges gyermekek tűnnek fel hasonló élethelyzetekben: a vízzel játszva, állatokkal ismerkedve vagy új mozgásformákat felfedezve. Hiszen a meglepetésteli helyzetek átszövik minden gyermek fejlődését. Mindez összhangban van a Gézengúz Alapítvány filozófiájával, ők az 1990-es megalakulás óta együtt foglalkoznak az egészséges és az eltérő fejlődésű gyermekekkel. „A pályázat célja a társadalmi szemléletformálás, a koraszülöttek és a problémával születettek elfogadtatása. Nagy öröm számunka, hogy ilyen sokakhoz eljutott a kezdeményezés üzenete, és hogy több sérült alkotó is nagyszerű művekkel pályázott” – mondja Dr. Schultheisz Judit, a Gézengúz Alapítvány szülőanyja.

A pályázatra fotók mellett iparművészeti tárgyakkal és kisplasztikákkal is lehetett nevezni. Közülük a legjobbakat november 10. és 16. között a http://gezenguz.hu/aukcio/ oldalon elárverezik, és a bevételt a nemrég nyílt budafoki Gézengúz központ berendezésére fordítják, így segítve ezen terület eddig ellátatlan kisgyermekeinek gyógyulását.

A WestEnd látogatói november 17-éig szavazhatnak a legjobb kiállított alkotásra, a szavazók között ajándékcsomagot sorsolnak ki.

A Gézengúz Alapítvány

Hazánkban minden tízedik gyermek koraszülött vagy eltérő fejlődésű. A Gézengúz Alapítvány az ő terápiájukkal, fejlesztésükkel foglalkozik 1990 óta. Évente 2450 családot segítenek hozzá, hogy a gyermekek minél teljesebb életet élhessenek.

Megosztás:


Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media