2021. május 07., péntek - Gizella napja

mt

Vegyünk-e kisgyereknek mobilt?

2012-01-11 14:13:48

A felnőttek nem szeretik, ha a 12 év alatti gyerekeknek is van már saját telefonja. Ugyanakkor a többség vészhelyzet esetén vagy a tanulmányi eredmények ösztönzésére hasznosnak tartja - derül ki egy brit felmérés eredményéből.
Egy mobilkészülékek és mobiltarifák értékelésével foglalkozó portál felmérése szerint a brit felnőttek 75 százaléka ellenzi, hogy a 12 év alatti kisgyerekeknek saját mobiltelefonja legyen. A 2000 válaszadó a magas számlákkal, a szülői felügyelet hiányával, és az ellenőrizetlen internet-használattal érvelt állásfoglalása mellett.

A fentiek ellenére tízből egy válaszadó úgy véli, saját mobiltelefon vásárlása a gyereknek, ösztönözheti az iskolai teljesítményt és a jó magaviseletet. Ráadásul tízből több mint kilencen úgy látják, vészhelyzet esetén mindennél hasznosabb, ha van a gyereknél mobilkészülék.

Bár a többség ellenzi, becslések szerint a 7 és 11 év közötti brit gyerekek közel nyolcvan százalékának van saját mobilja - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

InfoRádió

Forrás: Polgár Infó

Megosztás:


Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media