2021. május 07., péntek - Gizella napja

mt

Sokkoló adatok: vírusként terjed a gyermekmolesztálás

2010-12-14 11:59:13

Egy frissen közzétett közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak nem csupán tisztában vannak a gyermekek szexuális bántalmazásának veszélyeivel, de pontosan tudják, melyek azok a kockázati tényezők, amelyek ilyen bűncselekményekhez vezethetnek.

A gyermek ismeri a tettest

A Stop It Now! elnevezésű prevenciós szervezet megbízásából készült kutatás eredményei szerint az amerikai felnőttek a média tartalmakban és a közéleti párbeszédekben sugalltaknál sokkal informáltabbak a gyermekek szexuális bántalmazását illető kérdésekben. A mintegy ötezer válaszadó megkérdezésével készült felmérés szerint a többség hiszi, hogy a bántalmazott gyermekeknek speciális terápiára van szükségük, hogy az esetet fel tudják dolgozni, míg az elkövetőknek segíteni kell, hogy ne kövessenek el újra ilyen szörnyűséget.

Az eredmények szerint a válaszadók 95 százaléka látja úgy, hogy a szexuálisan bántalmazott gyerekeket éppen olyanok bántják, akiket ismernek, míg 64 százalék egyetért azzal, hogy a gyerekeket sok esetben más gyerekek vagy tinédzserek zaklatják. A megkérdezettek 68 százaléka szerint az elkövetők szeretnék, ha segítséget kapnának problémájuk kezelésében, míg 96 százalék egyetért azzal, hogy a börtönbe került zaklatóknak célzott kezelésre van szükségük.

A felmérés szerint egyébként az amerikaiak 53 százaléka látja úgy, hogy saját, szűkebb-tágabb környezetében jelentkezik a gyerekek szexuális zaklatásának problémája.

A kutatás ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy míg az amerikaiak ismerik a problémát, és tisztában vannak a kockázatokkal, ezt az elméleti tudást kevesen ültetik át a gyakorlatba. Az eredmények szerint ugyanis kisebbségben vannak azok, akik a kockázatok jelentkezését vagy a problémára utaló jeleket a mindennapokban is felismerik.

Sokan maguk is áldozatok

A kutatás válaszadói körében ötből egy azok aránya, akik maguk is szexuális zaklatásnak estek áldozatul gyermekkorukban. A nők 29, a férfiak 14 százaléka élt át ilyen szörnyű tapasztalatot gyermekként. A szakértők szerint ezek az arányok más, korábbi felmérésekkel összhangban vannak.

ELTE TÁTK

Forrás: Polgár Infó

Megosztás:


Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media