2021. május 06., csütörtök - Frida, Ivett napja

mt

Kanada méregnek nyilvánította a BPA-t

2010-11-02 11:18:33

A kanadai szövetségi kormány szerdán hivatalosan is mérgező anyagnak nyilvánította a BPA-t. A Bisfenol-A eddig is közismerten az egészségre káros anyagok listáján volt, így folyamatosan hívták fel a világ összes anyukájának a figyelmét a BPA-t tartalmazó cumik, cumisüvegek káros hatására. Most a tudományos kísérletek kapcsán bebizonyosodott, hogy ez az ember által létrehozott anyag nem csak káros az emberi szervezetre, hanem kifejezetten mérgező.

Kanada lett az első joghatóság a világon, aki ki merte jelenteni a toxin mérgező voltát. Itthon még csak annyit mondanak, hogy a BPA az ösztrogén tulajdonságait felvéve károsan befolyásolja a gyermekek fejlődését, legsúlyosabb kockázata fiúknál a meddőség kialakulása, és a magyar tudósok szerint nem kell annyira félni tőle, hiszen a szervezetből gyorsan kiürül. Kanada ennek gyökeresen az ellentétét állítja. A Kanadai Statisztikai Hivatal felmérése idén úgy találta, hogy sajnos a vizsgálatban részt vevő kanadaiak 91 százalékának már megtalálható a szervezetében ez az anyag, ami a gyors lebomlási, kiürülési időt cáfolja meg.

Rick Smith, a környezetvédelmi igazgató elmondása szerint az a megállapítás, hogy a vizsgálatban résztvevők ilyen magas százalékának szervezetéből nem bomlott le az anyag, jelentős aggodalomra ad okot.

Bővebben olvashatunk a témáról a examiner.com-on.
Megosztás:


Hozzászólások
 • Adrienn
  2010-11-02 12:22:07
  Mostmár tényleg nem tudom, hogy mit gondoljak a témáról. Eddig annyira nem mozgatott a dolog, mert azt mondták, hogy kiürül a szervezetből. Mi is így éltünk, és kutya bajunk. Gondoltam, a gyerekeinknek sem árt akkor. Ezek szerint már van, aki így születik, hogy benne van, mert Anya műanyagot használ?
 • dtrizner
  2010-11-02 14:08:25
  Durva. És az a legnagyobb baj, hogy szerintem egy csomó mindenről nem is tudjuk/tudhatjuk mennyire veszélyes, mert az üzleti érdekeket sértene. Lásd pl. aspartam.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media