2023. január 31., kedd - Gerda, Marcella napja

mt

Hoffmann Rózsa: Az óvodában nem fogják fiúknak nevelni a lányokat

2010-09-07 16:11:22

Módosult az óvodai nevelés alapprogramja - közölte Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár. Tavaly novemberben az előző kabinet olyan óvodai nevelési alapprogramot alkotott, amely azt sugallta, hogy a nemi meghatározottság tudatosítása hiba lenne az óvodai nevelésben.

A kormány július 21-i rendelete módosította ezt, és változtatott a migráns gyermekekre vonatkozó passzuson is. Eddig ugyanis az szerepelt a programban, hogy az "interkulturális nevelésen alapuló integráció lehetőségét" kívánják meg az óvodáktól és az óvodapedagógusoktól. Ez azonban nyelvi és szakmai szempontból is megvalósíthatatlan - fejtette ki Hoffmann Rózsa.

Az óvodapedagógusok nem fogják erőszakkal a kislányt fiúnak, a fiút pedig kislánynak nevelni, és megadják azt a lehetőséget, hogy a gyerekek szabadon, tetszésük szerint fejlődjenek, és hajlamuk szerint játszhassanak - fogalmazott az oktatásért felelős államtitkár.

Az államtitkár hozzátette: a módosítás nem azt jelenti, hogy az átdolgozott új helyi pedagógiai programokat szeptember 1-ig ismét módosítani kellene. Az óvodák saját hatáskörben jogosultak a helyi programok e két korrekciójára.

InfoRádió

Forrás: Polgár Infó

Megosztás:


Hozzászólások
 • tóthzsuzska
  2010-09-08 11:11:25
  Lehet hogy én vagyok nagyon eccerű, de valaki ezt fordítsa le nekem légyszi! Mi az,hogy kislánynak nevelni a kisfiút???? Nem értem ...
 • edi26
  2010-09-08 12:30:22
  Ez azt jelent,hogy nem lehet tudni,hogy a gyerek felnőtt korára melyik nemhez fog vonzódni!A rendeletben az is benne volt,hogy az óvodapedagógus nem mondhatja a gyereknek azt,hogy "anya"meg "apa",hanem azt kellett volna mondani,hogy 1-es számú szülő és 2-es számú szülő!Ezt meg azért,mert ugye vannak olyan párok akik melegek és mégis gyereket nevelnek!De bonyolult ez az egész!A párom óvodapedagógus,ki volt akadva,mikor ezt meghallotta!
 • Adrienn
  2010-09-09 15:37:44
  :) Durva sztem ez az egész sztori. Nem lehet irányítani egy kislányt, hogy mivel játsszon. neki kell kitalálnia. Ha autózni szeretne, akkor azt hagyni kell, ha babázni, azt is. Akárhogy csűrik-csavarják ezt az egészet, akkor is genetikailag kódolva van a gyerekben, hogy mivel játszik. A fiam mindigis a fiús, a lányom a lányos játékokhoz vonzódott, pedig soha, senki nem irányította. Ez a normális. Néhány ferdült, vagy nem normális, vagy meleg hajlamú ( fogalmazzunk akárhogy is) miatt nem hiszem, hogy van értelme törvényt módosítani. De erről szól manapság a liberalizmus. Ezt vívja ki a politika. Ennyit tud elérni. A normális liberális eszméket már kivívták: A nők dolgoznak, a szélsőségek simulnak.
 • genetrix
  2010-09-12 21:18:15
  Hát ki voltam akadva, mikor erről először hallottam, de szerencsére elvetették. HIhetetlen milyen baromságokat képesek kitalálni, mint most a gyermektelenségi adó. Hát erre már nem is tudok mit mondani...
  Egyébként az én fiam is inkább fiús játékokat játszik, imád autózni. De ha lesz lányom és ő is szeretne autózni, akkor hajrá. Én is nagyon szerettem és láss csodát, nem vagyok leszbi!
  Amúgy meg ha egy más hajlamú emberre ráerőltetnek valamit, ami nem ő, óriási hibát követnek el, mert személyiségzavarokat okozhat! Ez olyan, mint mikor a bal kezest erőltetik, hogy jobb kezes legyen. Ilyet nem szabad! Ha a fiam felnő és közli velünk, hogy ő "más", akkor is szeretni fogjuk. Mondjuk kétlem, hogy ő "más" lenne, mert már most imádja a szép nőket! :D
 • Kata323
  2011-09-03 19:47:26
  Adrienn: a fiad és a lányod is egy bizonyos kor alatt olyan játékokhoz vonzódik, amilyen van neki otthon. Ha nincs otthon baba, csak kisautó, legó, akkor azokkal fog játszani. szerintem. Amúgy a lányoknak szánt játékok többsége rózsaszínű, és az újabb kutatások szerint ez kiöli belőlük a kreativitást.
 • Adrienn
  2011-09-05 11:32:40
  Ez nem így van. A lányok ösztönösen a lányos, a fiúk ösztönösen a fiús játékokhoz vonzódnak. tapasztalatból mondom, hogy hiába teszem le a csoportszobába a lányomat a legó, kisautó, vár, lovak, katona mellé, rohan a lányos sarokba főzni, vasalni, babázni, sminkelni. (Fordítva ez a fiúval is igaz, ő inkább a fiús játékokat választja.) És ez szinte születésüktől így van, és így a helyes. Ez beléjük van kódolva. Egyébként meg hála Istennek a mi lakásunk, ovink, baráti körünk nem rózsaszín párti. A natúr színek mindenkinek jobban tetszenek.
 • Adrienn
  2011-09-12 10:29:28
  Egy példa az előzőekhez: A kislányom kisautót kapott 1 éves szülinapjára. Olyat, amire rá lehet ülni, és a lábával hajthatja. Első dolga volt, hogy az oldalára fordítsa, hozzon egy kistányért, és a kerekein főzőcskézni kezdjen. Kreatív gyerek, és ez van belekódolva, hogy Anyát utánozza és nem Apát.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media