2021. június 15., kedd - Jolán, Vid napja

mt

A hazudozó gyerekek lesznek a sikeres felnőttek

2010-06-10 11:59:20

A Torontói Egyetem kutatói szerint ha egy gyerek már kétévesen képes kitalált történetekkel előállni, az annak a jele, hogy az agya gyorsan fejlődik. Jó esélye van egy sikeres életre. Dr Kang Lee, a kutatás vezetője úgy fogalmazott, hogy akár „bankár is lehet későbbi életében".

A meggyőző hazugságok kitalálásához komoly agytevékenység kell, össze kell rakni az információkat és manipulálni őket a cél érdekében, miközben észben kell tartani a valóságot is.

"A szülőknek nem kell aggódniuk, ha a gyerek kitalált történeteket mesél" – mondta Dr Kang Lee. „Szinte minden gyerek hazudik. Akiknek jobbak az értelmi képességei, jobban hazudnak."

Lee és csoportja 1200 gyereket vizsgált 2 és 16 éves kor között. A kétévesek 20 százaléka hazudik, ez az arány 50 százalékra ugrik három és csaknem 90 százalékra négyéves korban. A leghazudósabbak a 12 évesek, ők gyakorlatilag mind hazudnak.

Innen kezdve a hazudozók aránya fokozatosan csökken, a 16 éveseknél 70 százalék. A felnőtt korhoz közeledve a kegyes hazugságok kerülnek előtérbe.

A kutatók szerint nincs összefüggés a gyerekkori hazudozás és a vizsgákon történő csalás, vagy a felnőtt csalóvá válás között. A szigorú vagy vallásos nevelésnek pedig semmi hatása nincs a hazudozásra.

Dr Kang Lee szerint a szülőknek nem szabad kiabálni a hazugságon kapott fiatal gyerekekkel, büntetés helyett el kell nekik magyarázni, miért fontos az őszinteség és miért elítélendő a hazugság.

Forrás: Polgár Infó

Megosztás:


Hozzászólások
 • genetrix
  2010-06-10 14:11:01
  Jah, majd megveregetem a vállát a gyereknek.... jó van kisfiam, hazudj csak! Csak így tovább! :D
 • schgeorgina
  2010-06-10 22:39:03
  Azért az elég elszomorító, hogy a sikerhez vezető út hazugságokkal van kikövezve. :((
 • genetrix
  2010-06-11 22:34:37
  Sajna azok jutnak általában a legtöbbre, akik lopnak, csalnak, hazudnak (tisztelet a kivételnek)! De hogy ezt már gyermekkorban el kell kezdeni....... :S
  Hát mi inkább neveljük tisztességre a gyerekeinket!

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media