2021. június 15., kedd - Jolán, Vid napja

mt

Orosz anyák a születés utáni abortusz ellen

2010-03-03 22:44:36

Két, fogyatékos gyermekeket nevelő orosz anya panaszt tett egy újságíró ellen, aki cikkében azt javasolta, lehetővé kellene tenni a genetikai betegséggel született csecsemők megölését.

A Speed-Info lap cikkírója, Alekszandr Nyikonov szerint a szülőknek jogot kellene adni ahhoz, hogy megölhessék értelmi fogyatékossággal vagy más fejlődési rendellenességgel született csecsemőjüket. "Végezzünk velük, hogy ne szenvedjenek" című cikkében a szerző könyörületességnek nevezi a "debil" csecsemők elpusztítását.

A cikk nyomán két, fejlődési rendellenességgel született gyermekeket nevelő anya, Sznyezsana Mityina és Szvetlana Starkova panaszt nyújtott be az Orosz Újságírók Szövetségéhez. Mint mondták, céljuk nem Nyikonov felelősségre vonása, hanem az, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékos emberek elleni diszkrimináció kultúrájára, amely az egész országra jellemző.

"Az újságíró véleménye nem egyedi; a felmérések szerint az orosz lakosság negyede hasonlóan vélekedik. Idegenek jönnek oda hozzám az utcán azzal, hogy elvakult vagyok, és megérdemlem a sorsomat. Orvosok és szociális dolgozók tagadják meg munkájuk elvégzését csak azért, mert a gyermekem súlyosan fogyatékos" – mondta Starkova a február 2-i meghallgatáson. Az asszonyok ügyvédje hozzátette: Nyikonov javaslata, hogy a „selejtes" csecsemőket öljék meg, félelmetesen emlékeztet a náci fajelméletre.

Az Újságírószövetség szélsőségesnek minősítette Nyikonov cikkét, és felszólította a Speed-Info című lapot, hogy közölje Mityina és Starkova ellenvéleményét. A Szövetség döntése jogilag nem kötelező, de a meghallgatáskor a felek kinyilvánítják, hogy elfogadják a testület ajánlását – olvasható a Szabad Európa Rádió honlapján, ahol angol-orosz nyelvű videó is látható az esetről.

A "születés utáni abortusz" a halál kultúrájának logikus lépése. Ha a fogantatás nem választóvonal, miért éppen a születés lenne az? Természetesen a könyörületesség nevében... A kérdés csak az: ki és milyen alapon mondja meg, hogy ki a "selejt"?

Forrás: Polgár Infó

Megosztás:


Hozzászólások
 • Adrienn
  2010-03-03 22:51:48
  Sem a születés előtti, sem a születés utáni abortusz intézményével nem értek egyet. Ha egy élet megfogant, jog van az élethez. Én értem, hogy az anyának is joga van dönteni, de a döntést pontosan a fogantatás időpontjában meghozta azzal, hogy nem védekezett megfelelően. Arról pedig senki nem tehet, ha egy gyermek sajnos fogyatékkal születik. Erre nagyon jól kitalálta az állam valamikor évszázadokkal ezelőtt, hogy a befizetett adónk néhány százalékát erre fordítja, mert kötelesek vagyunk eltartani őket.
 • kriszti0817
  2010-03-04 12:09:49
  Eggyetértek,de azoknak az Anyáknak joguk van eldönteni(szerintem)hogy megtartsák-e a gyereket vagy sem akik saját akaratuk ellenére estek teherbe!Értem ezt az alatt amikor megerőszakolnak valakit és terhes lesz!Szerintem senki nem kényszerítheti hogy megszülje azt a babát,hogy aztán egész életében ha ránéz arra a Napra gondoljon!
  Visszatérve a cikkre Én is azt kérdezem hogy ki dönti el hogy Ki a selejt?
 • Egnes
  2010-03-04 14:11:49
  Na kellett nekem elolvasnom most jol felhuztam magam. Csak annyit kerdeznek h ezekszerint akit felnott koraban er agykarosodast azt lojuk fejbe? a gyerekeim keresztanyukaiknak a szulei testileg fogyatekosok es ertekesebb emberek jonehany egeszseges embernel..
 • Adrienn
  2010-03-05 12:11:22
  Najó, az erőszakkal teherbe esőknek alap joga, hogy elvetesse a gyereket. Sőt! Nem is tudom, hogy kell-e azokat a géneket örökíteni egyáltalán....

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media