2021. június 15., kedd - Jolán, Vid napja

mt

Negyvenkét év alatt huszonhat abortusz

2010-03-05 00:10:25

Harminc terhességéből 26 abortusszal végződött egy Heves megyei nőnek. A legtöbben anyagi okokra hivatkozva vetetik el a magzatukat.

Bár a tinik közül kevesebben kényszerülnek abortuszra, mint korábban, azért még mindig sok a terhességmegszakítás. Megdöbbentően sok, éves átlagban naponta négy-öt nő keresi fel az egri kistérség Családvédelmi Szolgálatának egy-egy védőnőjét azzal a szándékával, hogy elveteti a magzatát.

A legtöbben úgy érkeznek ide, hogy már eldöntötték magukban dolgot, és csak azért jelennek meg az elbeszélgetésen, mert a kórházból kötelező jelleggel küldik oda őket. Éppen ezért bizony vannak, akik ellenszenvvel érkeznek, mivel azt gondolják, hogy itt majd számon kérik és megpróbálják befolyásolni őket. A védőnők azonban nem ítélkeznek, és rábeszélni sem akarnak senkit semmire. Sőt, még csak az illető nevét sem kérdezik meg.
– Nem a rábeszélés a célunk, hanem a tájékoztatás – magyarázza a szolgálat két védőnője, Kovács Éva és Juhászné Szabó Katalin.

Az elbeszélgetést követően három nap gondolkodási időt kell kötelezően kivárni, majd, ha továbbra is a terhesség-megszakítás mellett dönt a nő, újból fel kell keresnie a Családvédelmi Szolgálatot.

– Azt tapasztaljuk, hogy a legtöbben elítélik azokat, akik abortuszra vállalkoznak, egészen addig, amíg ők maguk is ilyen élethelyzetbe nem kerülnek. Ekkor pedig vagy nem tudják feldolgozni a dolgot, vagy az egész világnézetüket meg kell változtatniuk. Ráadásul sokan csak itt, velünk tudják megbeszélni a gondjaikat, érzéseiket – mesélik tapasztalataikat a védőnők.

– Tavaly 685 megszakított terhesség mellett mindössze 31-en döntöttek úgy a velünk való beszélgetés után, hogy mégis megtartják a babát. Évtizedes tapasztalat, hogy ezt a döntését még soha senki sem bánta meg. Az már gyakoribb, hogy a műtétet bánja meg valaki. Több, abortuszon átesett nő egy később vállalt gyermekét látva döbben rá, hogy annak idején mennyire rosszul döntött – magyarázza Kovács Éva és Juhászné Szabó Katalin.

Forrás: Polgár Infó

Megosztás:


Hozzászólások
 • Adrienn
  2010-03-08 09:41:38
  Nem lenne egyszerűbb elköttetni, vagy kivenni a petefészkét, mintsem sorozatban an gyalokat gyártani?
 • kriszti0817
  2010-03-09 07:51:40
  Na erről csak annnyit,hogy amikor Cegléden feküdtem terhesen még Én éreztem rosszúl Magam mert abortuszos szobába raktak!Mindeggyik csaj azt kérdezte Én most akarom elvetetni amikor már 6-Hónapos?Kicsit sötétek is voltak,mert eleve nem lehet elvetettni csak sűrgős esetben 3-Hónapos kor után!Mindegy!ott annyi mindent láttam,hogy rosszúl voltam tőlle!Mintha futószalagon jöttek volna úgy mentek is!Volt egy fiatal Lány akinek már az 5-ik volt és akkor sírt!De a barátja azt mondta Neki,hogy csak akkor marad vele ha elveteti!Mondtam neki,hogy nem ér ennyit egy Férfi sem!Egy másik Anyuka(már volt két nagy Fia)is sírt,mert Őt besem hozta a Férje és nem akarta elvetetni,mert szeretett volna egy kislányt!Aztán csak belement,mert hogy mit szólna a Férje ha terhesen menne haza!A harmadik Asszonynak pedig már a 13-ik abortusza volt!A kisebbséghez tartozik,de nagyon inteligens nő volt és aranyos!(beszélgetés alapján)Ő azt mondta Nekem,hogy Őt a Családjában Mindenki hülyének tartja mert "nálluk" a családokban egy Nő legalább 3-4-gyereket szül!Neki pedig csak egy van!És azt mondta minek tartassa el magát az állammal,amikor Ő dolgozik még most is elég neki egy gyerek is!De amikor megkérdeztem Tőlle miért nem szed gyógyszert azt mondta drága!De könyörgöm egy abortusz kedvezménnyel volt 6000ft-int!Akkor számolja ki mennyibe került a felelőtlenségük a 13-abortusz után!És meglepő hogy ilyen termékeny mert már 47-éves volt!Aztis mondta,hogy az orvos nem kötötte el,mert Ő azt akarta de mivel csak egy gyereke van nem tették meg Neki!Bocsi,hogy ilyen sokat írtam!
  Még annyi,hogy lehet hogy maradi vagyok de Én azthittem hogy egy abortusznál legalább 2-napot bent kell maradni!Ezek a Nők pedig jöttek mentek!épphogy megvolt már mentem is!Én meg a pici babáukámmal a hasamban elgondolkodtam hogy Én mit tennék ha teherbe enék valami csoda folytán újra!(mert gyógyszert szedek)De bármi történhet!A Férjem azt mondta nem vetetnénk el,mert ha már megvan akkor hagy szülessen meg,csak eliskell tartani!Viszont Énsem tudnám megtenni amikor már a pocakomban van és megfogant!
 • kriszti0817
  2010-03-09 07:54:41
  Látom elírtam egy csomó mindent!Gondolom mindenki kisilabizálja mit akartam írni!
 • Adrienn
  2010-03-10 00:19:05
  Egyetértek. Még annyit hozzátennék: Házasságkötéskor a templomban esküt tettünk. Én is, és még nagyon-nagyon sokan, hogy a gyermekeket elfogadom! Innentől nincs gondolkodási idő sem. Ha jön, had jöjjön! Ha nem akarok, akkor védekezem. De ha már ott van a pocakban.... Egy csajszi mesélte, hogy asszisztensként dolgozik egy magánklinkán, és Ő tartja a csövet, amikor szívják ki a maradványokat.... szörnyű... de érzi a csövön, amikor átmegy rajta a kicsi koponya.... Annyira durva szerintem ez az egész....
 • kriszti0817
  2010-03-10 11:26:41
  Tényleg érzi?Azthittem amikor elveszik még olyan kicsi,hogy szinte alig látni hogy az egy baba!Úristen!Hogy tud ilyen helyen dolgozni!Szegény babák!
 • genetrix
  2010-03-28 16:37:27
  Sajnos látni! Láttam már videót (igaz csak az ujjaim közt leselkedtem), és bizony látni! Kész kis emberke. :( Kegyetlenség. Bár most én is ellene vagyok, de nem tudhatom, mi lesz később, de mi védekezünk a nemkívánt terhesség ellen.
  Azt talán könnyebb elfogadni, ha a védekezés mellett teherbeeső nő megy abortuszra, hisz védekeztek, mert van, hogy pl gyógyszer mellett esik teherbe. De ez nagyon kis százaléka.
  És ott vannak azok a nők, családok, akik tényleg szeretnének babát, de nem sikerül! Igazságtalan az élet velük! Míg más ezzel játszik, addig ők sok-sok pénzt és időt ölnek abba, hogy babájuk legyen.
 • Adrienn
  2010-03-28 23:39:55
  Van egy oldal... nem akarok reklámot csapni neki, de borzasztó, sőt elrettentő, hogy mennyire kreatív, leleményes az ember az abortusz terén. Tudtad pl, hogy bizonyos terhességi kor fölött sóoldatot fecskendeznek a magzatvízbe, amiben a baba szabályosan megég, majd kilökődik..... Kegyetlen... Nagyon kegyetlen!!!!

  És az még durvább, hogy amikor a koponya olyan nagy, hogy nem fér át a csövön, akkor egyszerűen összetörik, mint egy diót!!!!!
 • genetrix
  2010-03-29 09:00:05
  Ez gyilkoság! Jesszus... Sóoldat? Én telikád savba fektetném azt, aki ilyet csinál. Hanyadik héttől is dobban meg a kis szivük??? És a 12. hétig engedélyezik az abortuszt (persze utána is ha a magzat beteg). Szóval ha már a 7. héttől hallani a szívdobogását az onnantól már gyilkosság. Vagy nem? Én gondolom rosszul?
 • Adrienn
  2010-03-31 15:29:05
  A fogantatás pillanatától gyilkosság sztem. Nem kell 4 hetet várni...

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media