2023. január 31., kedd - Gerda, Marcella napja

mt

Gyes helyett bölcsiutalványt kapnának a dolgozó anyák

2010-03-18 00:53:39

Általános térítési díj bevezetését javasolja az a tanulmány, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) megbízásából készített a Budapest Intézet. A szerzők szerint ezzel lehetne ösztönözni a férőhelybővítést, az anyákat pedig úgy terelnék a munka világa felé, hogy gyes helyett olyan utalványokat kapnának, amit csak a gyermekek napközbeni intézményi ellátására lehetne beváltani.

Az elemzés azt javasolja a kormánynak: tegye lehetővé a jelenleg ingyenes ellátást biztosító önkormányzati bölcsődéknek, hogy a gyes összegével megegyező, havi 28.500 forintos térítési díjat szedjenek a szülőktől. Ezzel párhuzamosan a javaslat utalványokkal váltaná ki a gyest: a gyermek kétéves kora előtt munkát vállaló anyák, kétéves kor után pedig az összes szülő pénz helyett ilyen napközbeni intézményi ellátásra felhasználható utalványban kapná meg a gyes összegét.

Forrás: Velvet
Megosztás:


Hozzászólások
 • hópalánta
  2010-11-16 23:19:48
  ezek megvannak bolondulva. Visszaterelgetni az anyákat. Én ahogy tudok megyek vissza dolgozni/gyed után/, Csak éppen bölcsödét nem fogok találni, 50 km-es körzetben. Drága honatyáinknak ezzen kéne elgondolkodniuk. én az eü fizetésemböl, hogy tudnám mondjuk kifizetni a magánbölcsit. Nagyon szeretném ezt megkérdezni orbán Viktortól. Gondolom neki nem lenne gond kifizetni, meg a hasonszörüeknek sem. NEkEM kÉPTELENSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!4
 • mmoni1981
  2011-03-23 07:14:54
  ...nálunk bölcsi van,munkahely nincs.gyárba nem kell az ember,mert van gyereke....Kedves Hópalánta!Orbán Viktorról csak annyit,hogy szivesen cserélnék vele egy hónapot,h én élnék az ő pénzéből ő meg a miénkből és akkor nem találgatnának ilyen dolgokat...

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media