2021. június 15., kedd - Jolán, Vid napja

mt

Fűtetlen házban hat magára hagyott csöppség a Dráva mentén

2010-03-02 16:05:19

"Anya nincs otthol éjjel, el szok menni!" Az egyik kisgyerek elszólta magát az óvodában; ebből derült ki, hogy anyjuk gyakran éjszakákra magára hagyja a fűtetlen házban, élelem nélkül a hat csöppséget. 2009 elején rendőr, családsegítő és egy hivatásos nevelőszülő kopogtatott be a bolhói házba. Megdöbbentette őket, amit láttak: emberi ürülék az udvaron, egerek szaladgáltak a szobában.

Tél volt, de tüzelőt sehol sem találtak. A fiatal nő egyedül neveli hat gyerekét; kilencéves a legnagyobb, másfél a legkisebb. A romos házon átfúj a szél, a gyerekek egy fűtetlen és iszonyatosan mocskos épületbe jártak haza délutánonként. Miután fény derült a helyzetre, a szakemberek megpróbáltak segíteni: ruhát, ágyneműt adtak a családnak, fát vitettek nekik, s védelembe vették a gyerekeket.

Az azóta eltelt egy év alatt azonban hiába vártak változást az anya hozzáállásában a családgondozók: a gyerekek állandóan tetvesek voltak, rengeteget hiányoztak. A kicsiket az óvodában tanítgatták a WC-használatra, mert mindig a sarokba pisiltek, ahogy odahaza megszokták. A dajkák rendszerint azzal kezdték a napot, hogy kimosták a ruháikat, megmosdatták a gyerekeket, mert a többi csöppség nem akart a közelükbe menni. Az anya pedig ugyanúgy eltünedezett éjszakákra. A falusiak attól féltek: az idei farkasordító hidegben megfagy valamelyik gyerek. A hatóságok egy év türelmi idő után ezekben a hetekben készültek elvenni a gyerekeket. Az anya azonban gyerekestül váratlanul elköltözött a faluból.

Forrás: Polgár Infó

Megosztás:


Hozzászólások
 • Adrienn
  2010-03-02 16:08:48
  Ez annyira iszonyatos! Sokat gondolkodom, hogy ezeket a gyerekeket föl kellene nevelni valakinek. Szépen, szeretetben, mint ahogy az kijárna nekik. talán nekünk is örökbe kellene fogadni egyet-kettőt...
 • Egnes
  2010-03-02 17:39:57
  En azt nem ertem az ilyenek minek szulnek ennyi gyereket? es az is vicc h 1 evet varnak h elvegyek szegeny piciket..
 • kriszti0817
  2010-03-02 18:24:36
  Ezt Énsem értem!1-Évet vártak,most az Anya elvitte Őket kitudja hova és milyen körülmények közé!De Őtsem értem,ha nem törödött Velük akkor miért volt fontos hogy magával vigye Őket!Gondolom a pénz miatt,(családi.stb.)!Szörnyű,hogy mik vannak!A legkisebb másfél éves,még olyan pici majdnem annyi mint most az Én pici Lányom!Nagyon rossz ezt olvasni!Remélem ahova mentek ott a Helyiek hamarabb fognak lépni!

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media