2023. február 03., péntek - Balázs napja

mt

 • Hírek:

  Próbáltátok már az utónév kalkulátorunkat? Lessétek meg, hogy melyik utónév passzol a legjobban a vezetéknevetekhez. Sokat segít a születendő gyermek nevének meghatározásakor, de mókának sem utolsó. Jó szórakozást! :)
Oldalak: 1 [2]

Hordozóban alszik a baba...

 (Megtekintve 33609 alkalommal)
 • noveknegabi

  • Csecsemő
  • *
  • Hozzászólások: 292
  Re: Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #15 Dátum: 2010-07-26 19:27:49 »
  Sziasztok!

  Én is egyet értek Zitával, hogy a mai hordozók már nagyon jól vannak kialakítva, az ilyen helyzeteket is szem előtt tartották az alkotók, úgyhogy szerintem nem kell emiatt aggódnod. Amúgy javult már valamelyest a helyzet? Vagy még mindig a bébihordó az alvások színhelye?

  Genetrix!
  Hát sajnos a pénzügyi problémákat nekem nem kell bemutatni, hasonló cipőben járunk, már mint az anyagi gondokat illetően. Mondjuk nekünk szerencsére, még mindketten keresünk, de amit én most kapok...... Hát kitörölhetem vele, már bocsánat a kifejezésért. És még ráadásul el is keserítettek a munkahelyemen, hogy ne is számítsak többre, mert most ennyi, ami adható! Totál kikészültem, 6 éve Bencénél sokkal többet kaptam, pedig akkor még az alapom is kevesebb volt! Most meg úgy néz ki, hogy a fizetésen 30 %-át (legalább) elviszi az adó! Tiszta szégyen! És ebből neveljek fel 3 gyereket! mondjuk én vállaltam, akkor meg oldjam meg valahogy, de akkor is nevetséges a dolog.
  Tavaly július végén műtötték a férjemet 3 db gerincsérvvel, júniustól itthon volt táppénzen idén március végéig. Mondanom sem kell, milyen könnyen voltunk. Szeptemberben még annyi pénzünk sem volt, hogy az óvodát befizessem, meg a gyerekemnek vegyek néhány új ruhát, hogy ne a vádlijáig érő nadrágba kelljen mennie az óvodába. Tök gáz volt. Még szerencse, hogy az apukám kapott munkaruha utalványt, és felruházták a gyereket néhány új cuccal, amiért örök életemben hálás leszek nekik, és a millió segítségért, amit tőlük kapunk!
  Szóval tényleg nem könnyű ez a mai anyagi helyzet.
  Neked párod dolgozik? Vagy talán ez is közre játszik a problémákban, hogy esetleg munka nélkül van? Ti merre laktok, ha nem titok? Van arra munkalehetőség?
  Sajnos vannak olyan emberek, akik annyira ragaszkodnak a saját elképzeléseikhez, hogy a másik esetlegesen nagyon segítő ötletét is sértőnek gondolják, és nem is hallgatják meg. Ezeket nem kell felvenni, el kell engedni a füled mellett. Hidd el, ezer másik is akad, aki viszont szívesen fogadja az ötleteidet.

  Most mennem kell lányok, üdvözletem mindenkinek! Puszi, szép napot
  sziasztok
  Gabi
            [/url]  
 • genetrix

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 862
  Re: Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #16 Dátum: 2010-07-26 21:52:26 »
  Gabi!
  Apa dolgozik, jelenleg egy elég stabil munkája van, elég jó keresettel, de hiába annyi a bruttója, ha majdnem a felét az állambácsi lecsekkolja, valamint sok a hitelünk is. Van olyan hitel, ami magában nem lenne nagy összeg, de egyszerre nem tudjuk kifizetni és így havi részletekre bontva sok. Szóval most nem épp könnyű, de remélem megoldjuk ezt is. Összetehetjük a  két kezünket, hogy legalább ilyen melója van! Az én munkahelyem is stabil, mi mindketten a tesconál dolgozunk. Illetve nekem most épp egy 15 hós főnököm van.  ;D
  Szerintem szépen megoldósik nekünk is, de ugye jelenleg ez terhet okoz.
  Azért azt elhiszem, hogy míg a férjed táppénzen volt, mennyire gáz volt, azért nem mindegy ám. Pár ezer forint is sokat számít. Nekünk most anyósomék a mankó, ha bármi van, rájuk számíthatunk. Anyukám is segít, amikor teheti.
  Egyébként mi Mosonmagyaróváron lakunk. Hogy mennyire van meló? Ez egy jó kérdés, sajnos most az egész ország szenved, itt se sokkal jobb a helyzet. Talán annyi, hogy mellettünk a határ és aki teheti, kimegy melózni. Ha mást nem, akkor idénymunka. Mi ősszel járunk ki szüretelni, akkor 1-2 hét alatt 100 ezer összejön, az azért nagyon jó. Gondolkodtok a költözésen? Sajna a mai világban muszáj lépni, ha szakad a part...
 • noveknegabi

  • Csecsemő
  • *
  • Hozzászólások: 292
  Re: Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #17 Dátum: 2010-07-29 13:05:12 »
  Sziasztok!

  Genetrix!
  Igen, sajnos állambácsi elég sokat lenyúl a jó kis fizetésekből. Nekünk is volt olyan hitelünk, amely nem volt vészes összeg, de egyszerűen nem tudtuk egyben kifizetni, így nekünk is maradt a havi részlet.
  Nekünk 4 hitelünk is volt, volt egy Takarékos, egy Bankos, egy Munkáltatói, és az Autó. Ezen kívül a rezsi, a csatorna díj, a lakásbiztosítás, és akkor még nem vettünk kaját, a gyerekeknek semmit. Az a baj, hogy ezek a dolgok csak elszomorítják az embert és rájön, hogy annyi "szegény" ember van a világon! Tényleg még a bőrt is lehúzzák azokról, akik tisztességesen akarnak élni.
  Amúgy jól vagytok? Máté? Megy már az óvodába?

  Barbi!
  Hogy alakul az életetek? Milli baba? Jól vagytok? Még mindig hordozóban alszik?

  Most mennem kell, még körül nézek itt-ott!
  Puszi nektek és szép napot!

  ui,: Bálintnak kijött az 5-ik foga, és a 6-ik is félig már felhasította az ínyét, elég ronda szegényemnek. Azon kívül tegnap óta már mászik is. Olyan kis ügyes. Ma már meg is lógtak a szobából Brigivel együtt, mire észrevettem őket, már az előszobában pakolták a cipőket! Kész dili!

  Na megyek, puszi mindenkinek
  sziasztok
  Gabi
            [/url]  
 • genetrix

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 862
  Re: Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #18 Dátum: 2010-07-29 19:57:23 »
  Sziasztok!
  Gabi! Gratulálok a fogacskákhoz! Valamint ahhoz, hogy ilyen nagyon ügyesek. Hát elég lesz utánuk futkosni. :D
  Máté egyelőre nem megy még oviba, még 15 hós, még ráérünk. :) Bölcsibe se szeretném adni, mert szeretnénk kistesót hamarosan, így a bölcsit ki is hagynánk. De ez még a jövő titka...
  Barbi mi újság? Hogy vagytok? És a kis topmodell?
 • noveknegabi

  • Csecsemő
  • *
  • Hozzászólások: 292
  Re: Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #19 Dátum: 2010-07-29 23:05:59 »
  Sziasztok!

  Genetrix!
  Bakker ezt jól elnéztem! Nem tudom, miért, de abban voltam, hogy már elmúlt 2 éves! bocsika!
  Az jó, ha tervezitek a kistesót, majd küldök arra néhány jó lelkű gólyát ok? ;)

  Barbi!
  Gyere, mesélj, mi van veletek?

  Jó éjszakát mindenkinek, szép napot holnapra!
  Gabi
            [/url]  
 • noveknegabi

  • Csecsemő
  • *
  • Hozzászólások: 292
  Re: Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #20 Dátum: 2010-07-29 23:06:43 »
  Ja és köszönöm a gratulációt! Hát mehetek igen majd 8 felé is akár, mert ezek, mint az ördögök!!!!!!!
            [/url]  
 • Barbeque

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 862
  Re: Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #21 Dátum: 2010-07-30 11:36:04 »
  Sziasztk csajok!

  Gabi!
  Gratula a fogacskához!!! Nagyon ügyik a kisrosszcsontok  ;D!
  Ari vagy,a hordozóban alszik a legnagyobbakat,és a legjobban! El is alszik nagy nehzen benne! A kisággyal próbálkoztam,de nem nagyon akar benne aludni,pedig leszedtük az egyik rácsot,így szinte a mi ágyunk egy része lett,és odabújok hozzá,de őt csaka színes forgójátékok érdeklik a feje felett!

  Genetrix!
  Én sem szeretném bölcsibe vinni a kislányt,de majd meglátjuk,hogy hogy alakul az élet! Oviba viszont jó lenne,mert tuti,hogy jólérezné magát. Én mondjuk csak 3 hónapot voltam oviba,mert annyi volt a kötelező! De ez egy hosszú történet! :D
  Ilyen hamar tervetitek a kistesót?

  Mi 5 napja nem alszunk éjszaka,így kicsit kezdek összeesni,de még birom! Nem tudom,hogy miért nem alszik éjszaka! Tegnap 1-kor kelt,és azóta összesen 3 órát aludt reggel fél6-ig.!

  Puszi!
   :-* :-* :-* :-* :-*
  http:/pocaklakoval.blogspot.com
 • noveknegabi

  • Csecsemő
  • *
  • Hozzászólások: 292
  Re: Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #22 Dátum: 2010-07-30 16:26:39 »
  Sziasztok!

  Először is Milli babának boldog hófordulót, igaz tegnap lett volna aktuális, de elmaradt, bocsi érte!
  Igazából szerintem nem baj, ha egyenlőre aludni nem akar napközben a kiságyban, a lényeg, hogy legalább el van benne. Megszokja, hogy ott is kell lennie, aztán majd alszik is benne hidd el. Ez csak idő kérdése.
  Hát nem lehet neked könnyű, ha a kisasszony ennyire felcseréli a nappalt az éjszakával. Vagy legalábbis nem alszik nektek! Szegény férjed is totál ki van mi?
  Hát minél hamarabbi túllépést ezen, ehhez sajnos nem tudok mit hozzáfűzni, hogy nem alszik. Nincs tippem. Talán annyi, hogy próbáld meg akár még sötétben is a visszaaltatást. Jobb tippem nincs, nekem ez bevált!

  Most megyek, mert éhes kezdek lenni, ma még nem is ebédeltem
  Puszi nektek, szép napot
  sziasztok
  Gabi
            [/url]  
 • genetrix

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 862
  Re: Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #23 Dátum: 2010-07-30 22:12:49 »
  Sziasztok!
  Tervezzük a kistesót. Jó lenne, ha pociban lenne már mire a Máté tölti a 2. évet, mert akkor nem kell bölcsibe adni (mivel a gyes semmi). Nem kell visszamenni dolgozni egy néhány hónapocskára. Nem akarunk nagy korkülönbséget, így ez most a terv. Reméljük ideér majd időben a Gabi gólyája is, hogy tervszerint menjen minden.  ;D Máté is úgy jött, ahogy terveztük. :)
  Az első 2 hónapban a Máté is felcserélte a nappalt az éjszakával és ment a pocakfájás is, kemény 2 hónapunk volt az. De aztán mintha elvágták volna... minden helyreállt. (akkor hagytam abba a fejést, mert elapadtam és beletörődtem, hogy nincs, emiatt én is nyugodtabb lettem, így  a Máté is) Barbi kitartás, nem lesz ez mindig így. Nekem volt olyan, hogy sírt a Máté, ültem az ágy szélés és egyszerűen nem volt erőm felállni. Ha mégis felálltam, akkor kapaszkodva, mert szédültem a fáradtságtól.  Akkoriban kétlábon járó hulla voltam.
  Most viszont van egy jóalvó babám, most mindenért kárpótol a szentem.  :) Néha megébred, keresi a cumit, de alszik is tovább. Mondjuk a napokban néha van, hogy fájdalmasan sír fel és futkosok át hozzá. Szerencsére nem minden nap, de hogy mi lehet a baj...
  Tippet nagyon én se tudok adni erre a rosszalvásra. Talán annyi, hogy próbálj meg megnyugodni, amennyit csak lehet pihenj, ha tudod, tedd kényelmesebbé az ágyikóját, barátságosbbá. Akár tedd tele plüssökkel, hogy ne legyen akkora a tér neki. Nekünk ezek váltak be. Szépen kialakul ám a Milinél is! Addig is kitartás!
 • noveknegabi

  • Csecsemő
  • *
  • Hozzászólások: 292
  Re: Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #24 Dátum: 2010-07-30 22:20:28 »
  Csak pillanatra kukkantok most be, és majd holnap jövök!

  Genetrix!
  Máténak nagyon boldog hófordulót! ;D

  Na már mentem is, puszi mindenkinek, jó  éjszakát, sziasztok
  Gabi
            [/url]  
 • genetrix

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 862
  Re: Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #25 Dátum: 2010-07-30 22:56:17 »
  Jajj de aranyos vagy Gabi! Köszönjük szépen!  :-* :-* :-*
  Barbi! Milinek is boldog hófordulót! Előbb is elfelejtettem írni. :) Megint nagyon szeleburdi vagyok.  :-[
 • Barbeque

  • Nagycsoportos
  • ***
  • Hozzászólások: 862
  Re: Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #26 Dátum: 2010-10-12 10:58:01 »
  Sziasztok Lányok!

  Elmaradtam ezzel a topiccal,bocsánat!
  Örömmel jelentem,Mili egy hónapja a kiságyában alszik! Egyszer csak el kezdett sírni a hordozóban,elringattam,és az ágyába tettem. Láss csodát,végig aludta sz éjszakát, a kiságyában!!!  ;D ;D ;D ;D ;D
  Mondjuk annyi csalás van a dologban,hogy Mili ágyának oldalsó rácát leszedtük,és a mi ágyunk oldalához toltuk,így olyan,mintha velünk aludni! Amíg nem forog,addig így hagyjuk,aztán visszakerül a rács!!!

  Genetrix!
  Utólag is köszönöm!!!!  ;D ;D ;D

  Puszi!
  http:/pocaklakoval.blogspot.com
 • Tubica

  • Újszülött
  • Hozzászólások: 9
  Re:Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #27 Dátum: 2011-07-03 22:26:25 »
  Sziasztok!
  Igaz, hogy ezt a témát már nagyon rég indították, de mindenképp hozzá kell szóljak. Én úgy hallottam, hogy a hordozóban csak 25 percet lehet egyhuzamban  a bébi, mert nagyon nem tesz jót a gerincének. Mármint ha arról a hordozóról beszélünk, ami autósülés is egyben 9 hónapos korig. Ha hosszabb útra kell menni, akkor is meg kell állni fél óránként, hogy kivegyük a babát átmozgatni, és utána útnak lehet indulni.
  ÉN is csak hallottam, és meg is ilyedtem, mert többet is bent volt már a lurkóm a hordozójában.
 • vikykee

  • Újszülött
  • Hozzászólások: 3
  Re:Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #28 Dátum: 2013-01-02 21:12:32 »
  Szija!!!az én kisfiam újszülött kora ota a hordozóban alszik nappal.ha ki veszem  ö is elkezd sirni és nem hajlandó visszaaludni sem ugyhogy nyugodtan hagyd csak hagy aludjon ott:D további szép napot:D
 • VarjasAnita

  • Újszülött
  • Hozzászólások: 7
  Re:Hordozóban alszik a baba...
  « Válasz #29 Dátum: 2019-01-28 14:57:27 »
  Sziasztok.
  Nekünk is sokáig aludt hordozóban, nekünk egy ilyen volt: https://pepita.hu/hordozok-c1177/cam-area-zero-hordozo-0-13kg-szurke-p242641?from=list
  Hát ránézésre sem a legkényelmesebb és szerintem sem tesz jót a gerincének, viszont anno amikor nagy aggodalmamban az orvoshoz fordultam, azt mondta, hogy valószínűleg hamar túlteszi magát a hordozó mánián, addig pedig semmi baja nem fog esni ha ebben szeret aludni.
Oldalak: 1 [2]

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media