2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda napja

mt

• Hírek:

Próbáltátok már az utónév kalkulátorunkat? Lessétek meg, hogy melyik utónév passzol a legjobban a vezetéknevetekhez. Sokat segít a születendő gyermek nevének meghatározásakor, de mókának sem utolsó. Jó szórakozást! :)
Oldalak: 1 ... 92 93 [94] 95

Fiatal édesanyák,kismamák beszélgessünk!

(Megtekintve 164145 alkalommal)
  • akiram1986

• Csecsemő
    • *
    Re:Fiatal édesanyák,kismamák beszélgessünk!
    « Válasz #1395 Dátum: 2012-01-16 10:44:46 »
    Sziasztok!
    Mosoly!Nálunk is apás szülés lett volna,csak sajnos nem jött össze,mert a végén császár lett belőle.Pedig fent voltunk a szülőszobán 7 órát,mert folyt a magzatvizem,viszont egyáltalán nem voltak fájásaim és teljesen zárva is voltam.Nem akart kibújni a kis drágám.Ekkor 7 óra elteltével döntöttek úgy,hogy megcsászároznak a baba érdekében.Na de nekem az sem volt egy leányálom.Alig bírtam mozogni.Emiatt nem is kértem a baba-mama szobát,de így is meg voltam elégedve mindennel.És nálatok ez hogy működik?Lehet kérni,hogy a baba ott legyen vagy állandóra kiadják neked?Te melyik mellett döntessz?Mert nálunk az egyik kórházban kérheted,hogy veled legyen,de nem kötelező,a másikban viszont csak éjszakára viszik el és végig veled van.Egyébként én is kíváncsi lettem volna,hogy a párom hogy viseli a dolgot.Őt nem kellett győzködni sem,egyértelmű volt számára,hogy bent lesz.
    És hogy fogják hívni a kislányotokat?Veletek fog majd aludni egy szobában vagy külön?
    Na lépek.Puszi
  • mosoly001

• Picibaba-függő
    « Válasz #1396 Dátum: 2012-01-16 13:54:54 »
    Ahol én fogok szülni, ott végig velem lehet a baba, csak a fürdéskor viszik el. Remélem hamar összeszokunk majd. :)
    Jankának fogják hívni, és külön szobája lesz. Igaz, pont a mienkével szemben, a férjem még az ajtót is levette, hogy rálássunk majd :D
    remélem nálunk minden rendben és gyorsan fog menni a szülésnél...de hát majd akkor kiderül. :):)

• Szilvi81

• Picibaba-függő
    « Válasz #1397 Dátum: 2012-01-22 08:10:39 »
    Sziasztok!

Itt is kotnyeleskedek egy picit!  ;D

Mosoly, az én férjem mindhárom szülésnél bent volt, és nagyon "élvezte". A harmadiknál már rutinosan nyúlt az ollóért, hogy elvágja a köldökzsinórt. Az első gyerkőcnél még azt mondta, hogy még nem tudja, hogy bent akar-e lenni, mert vér, meg ilyesmi, végül anyósomat is kértük, hogy jöjjön be, ha esetleg a férjem nem bírná. Mindketten velem voltak végig.  :D
    Most, a 4.-nél úgy néz ki, hogy nem tud ott lenni a férjem, ha tényleg sikerül Angliába kimennie, akkor apa nélkül szülök, de nem egyedül.  :) Már a picifiam keresztmamiját megkértem, hogy legyen velem. Hatalmas megnyugvás, hogy valaki velem van.
    Ja, és minekután lehet, hogy apa nem lesz ott a szülésnél, most már nem "csak" 5 gyereket szeretne, hanem 6ot.  ;D

• mosoly001

• Picibaba-függő
    « Válasz #1398 Dátum: 2012-01-22 13:17:20 »
    Remélem nekünk is hasonló élményt fog okozni, hogy apuka ott lesz a szülésnél. :) Mert nem csak 1 babát szeretnénk, és jó lenne, ha nem traumaként élné meg szegényem Janka kibújását.. :D :D

• akiram1986

• Csecsemő
    • *
    « Válasz #1399 Dátum: 2012-01-22 15:13:34 »
    Sziasztok!
    Szilvi üdv itt köztünk.Gratulálok a 4. gyermekhez,sajnos a mai világban ez már nagyon ritka.És ha a párod kimegy,lesz segítséged?
    Az biztos hogy jól esik,ha van az ember mellett valaki.Én is örültem,mikor a párom velem volt,még akkor is,hogy császár lett,de legalább azt a 7 órát nem egyedül feküdtem végig.
    Egyébként mi is szeretnénk majd másikat,csak most nagyon összejöttek a dolgok,a sok hitel,meg kocsi és nem tudnánk felnevelni egy másikat is.Pedig az utóbbi időben nagyon elkapott a vágy,igaz az én kislányom tesz róla,hogy aztán lelombozódjak,mert mostanában olyan hisztis.Miatta nem tudnám elképzelni,hogy egy másik gyermek is legyen,így is alig tudok tőle két lépést tenni,annyira anyás.
    Most is mennem kell,mert kezd megint köhögni,meg folyik az orra.Sajna.Puszi
  • Szilvi81

• Picibaba-függő
    « Válasz #1400 Dátum: 2012-01-22 15:43:54 »
    Mosoly, hidd el, hogy amikor a kezébe nyomják a pici lányát, nem is fog emlékezni arra, hogy mennyi vér volt, vagy hogy ez trauma lett volna. Én nagyon büszke voltam a férjemre, hogy -kis habozás után- elvágta a köldökzsinórt.  :) Így közöttük is kialakult egy olyan kapocs, amit soha senki nem választhat szét. De természetesen majd kiderül a szülésnél. (nem lesz ideje és kedve menekülőre fogni a dolgot  ;D )

Szia Akiram!

Ha a párom kimegy, segítségre nem nagyon számíthatok, mert sajnos az én szüleim igen gyerekellenesek, úgyhogy már most kiátkoznák belőlem a picit! Mindegy, hosszú történet, a férjem ezen felbuzdulva közölte velük, hogy mivel ennyire "szeretik" az unokájukat, lesz még, ne izguljanak. Egyébként nem vagyok elkenődve, mert hál' Istennek a nagylányaim igen segítőkészek, és az öccsüket is úgy istápolják, mintha az anyjuk lennének!  ;D
    Látom, hogy a te kislányod már 2 éves. :D Gratulálok! Nóri lányom ilyenkor már babázott a hugicájával és nem volt féltékeny.  :) Persze minden gyerek más!

• mosoly001

• Picibaba-függő
    « Válasz #1401 Dátum: 2012-01-24 10:09:30 »
    Remélem minden simán fog menni.:) Már megbeszéltük a babával, hogy feb. 11-én szépen bújjon ki. Akkor töltöm a 37. hetet, apuka pont szabadnapos lesz, így nem kellene aggódnom, hogy mennyi idő alatt ér haza és hogyan..
    Aztán, hogy itthon hogyan fognak menni a dolgok, nem tudom elképzelni sem... Lesz-e energiám valamire, mit csinálok majd, amikor éppen alszik, milyen baba lesz... izgulok.:D

• Szilvi81

• Picibaba-függő
    « Válasz #1402 Dátum: 2012-01-24 10:46:11 »
     ;D Én csak egyet kértem a gyermekeimtől, hogy éjszaka szülessenek, mert akkor apa is itthon van és nincs forgalom sem az utakon! Bejött!  ;D Illetve Nórival este 9-re mentünk be a Kh.-ba, mert szivárgott a magzatvíz, de reggel indították meg a szülést, így 12:45-re bújt ki.

• hollosibaba

• Kisded
    • **
    « Válasz #1403 Dátum: 2012-01-26 14:44:00 »
    Sziasztok!

Esther nagyon szépen köszönöm a tippeket igaz már rég írtam de nem volt időm megköszönni :D Igen szépen növünk! Köszi szépen nagyon aranyos vagy pedig mindenki azt mondja inkább apja deremélem inkább én leszek :D
    Még nem dolgozom nem is igazán van sajna semmi kilátásba, sulit akarok végezni :) Tudod úgy vagyok vele ha több szakma van valamelyik csak sikerül!
    Üdvözlöm az újakat és sok sikert mosoly001 :)
    url=http://picibaba.hu][/url]

• Encsi23

• Vendég
    « Válasz #1404 Dátum: 2012-03-11 18:01:35 »
    Sziasztok. Itt is rég järtam már. Ki hogy van?
  • mosoly001

• Picibaba-függő
    « Válasz #1405 Dátum: 2012-03-30 12:03:33 »
    Infókat kérek, mennyire lesz katasztrófa az első együttlét?? Már előre be vagyok tojva tőle...
    Ti a 6 hetes orvosi kontrollon már fel is írattátok a fogamzásgátlót?

• Encsi23

• Vendég
    « Válasz #1406 Dátum: 2012-03-30 12:39:50 »
    Nem lesz katasztrófa ne aggódj. kicsit kellemetlen,de nem fáj,ha erre gondolsz. gondolom párod már várja. ;))))) igen,a fogamzásgátlást már a 6hetes kontrollon beszéld meg a dokival.
  • akiram1986

• Csecsemő
    • *
    « Válasz #1407 Dátum: 2012-03-30 21:21:51 »
    Sziasztok!
    Először is Mosoly gratulálok Janka babához.Milyen volt a szülés?Hamar túl voltál rajta?Mennyivel született?És milyen baba?Szopizik?
    Encsi neked is gratulálok a 3. babához?Mikorra várod?Tudod már a nemét?
    Mosoly.Nekem anno nem volt rossz a szülés utáni együttlét,egyébként hasonló,mint mikor legelőször vagy együtt valakivel.Mi megvártuk a 6 hetet,bár a császár után nekem nem is volt más választásom,mert sokáig húzódott a varratom.Fogamzásgátlót pedig nyugodtan írathatsz ki,de csak úgyis olyat ír ki,amit szoptatás alatt lehet használni,valami antibébi tablettát.
    Na én megyek,mert a kislányom végre elálmosodott :).
    Puszi nektek
  • Encsi23

• Vendég
    « Válasz #1408 Dátum: 2012-03-30 21:27:17 »
    Akiram! köszi! Július 8-ra vagyok kiirva,s úgy néz ki,h pocaklakóm ismét kislány. :) Veled minden oké? Alig tudok rólad vmit. :(
  • mosoly001

• Picibaba-függő
    « Válasz #1409 Dátum: 2012-03-31 07:54:22 »
    Akiram, köszönjük! :)
    A szülés hosszúra sikerült, hajnalban kezdődtek a fájások 4 órakor, és délután 5-kor született meg a Janka.. Elfáradtam a végére, nem nagyon éreztem tolófájásokat,úgyhogy a szülésznő meg a doki rámkönyököltek és segítettek.. 3680 g és 52cm-el született. Nem panaszkodom, átlag napi 1 óra hisztivel megúszom a napot, bár ettől is ki tudok akadni...sajnos ilyen téren nem vagyok túl türelmes...mikor érzem, hogy csak hisztizik...remélem hamar le fog szokni róla.. :D Amúgy szopizik, igaz, nagyon mohó még mindig, fuldoklik is néha.. :) Párszor pótolnom kell tápszerrel is..akkora az étvágya... Átlag 90-100 ml szopizik, de ha belendül,akkor a 160-at is megeszi..nem tudom kiszámolni...

Oldalak: 1 ... 92 93 [94] 95

• PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media