2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda napja

mt

• Hírek:

Próbáltátok már az utónév kalkulátorunkat? Lessétek meg, hogy melyik utónév passzol a legjobban a vezetéknevetekhez. Sokat segít a születendő gyermek nevének meghatározásakor, de mókának sem utolsó. Jó szórakozást! :)
Oldalak: 1 ... 62 63 [64] 65

Élet az első babával

(Megtekintve 135603 alkalommal)
  • Encsi23

• Vendég
    Re:Élet az első babával
    « Válasz #945 Dátum: 2012-09-26 20:28:10 »
    Azért ezt jelezd a dokinak. Nem jó,ha magas,v sürün kiugrik.
  • csucsubaba

• Csecsemő
    • *
    « Válasz #946 Dátum: 2012-09-30 18:59:31 »
    mennyi ideig hagyjátok sírni a babát, mikor sír? mert ugye nem kaphatom fel mindig, de annyira tud kérni :(
    meg mennyi idő, amíg megtanulja, hogy ha sír, nem megyek oda meg nem veszem fel?
    ♥♥♥♥

• Encsi23

• Vendég
    « Válasz #947 Dátum: 2012-09-30 21:27:47 »
    Anikó!
    Nekem Vandával volt ilyen! Én úgy csináltam,h mindig egyre hosszabb ideig hagytam sírni. Kezdtem 2perccel. Ak mentem hamar oda ha tudtam,h nem hiszti hanem vmi baja van.
  • Caty87

• Csecsemő
    • *
    « Válasz #948 Dátum: 2012-10-29 18:47:55 »
    Sziasztok!

Megszületett a kisfiúnk október 5-én. Kristófnak hívják, nagyon fura egy kislány után.
    Voltak nehézségeink az első héten de mostanra rendbe jöttünk.

A síráshoz annyi a hozzáfűznivalóm hogy én amíg csak nyüszög addig nem megyek oda hozzá, azt meg érzem ha komolyabban sír. Persze mikor rá érek akkor felveszem, mert a törődést a legkisebbek is igénylik. A hordozókendős dolgot én is kiszeretném próbálni, most hónap elején veszek is egyet és alváson kívül mindig szeretném magammal hordani a picikét, meglátjuk úgy milyen.

Gratulálok mindenkinek aki mostanában szült! Sok boldogságot a kicsikhez! :)
    További szép estét!

• csucsubaba

• Csecsemő
    • *
    « Válasz #949 Dátum: 2012-11-03 09:50:52 »
    Caty87! Gratulálok :)

Hát egyelőre azt kell mondanom, nagyon jó babánk van, mostanában nyűgös, de valószínű a foga miatt, mert mindent a szájába tömköd. plusz 3 napja náthás. de van olyan nap, hogy alig hallom a hangját, meg persze olyan is, mikor csak a sírás megy.
    az éjszakákat végig alussza, most, hogy teli nózival alszik, néha felriad, de visszaalszik. kb 2 hete meg néha felsikít álmában, sír egy picit, de alszik végig.
    már 5 hónapos, beszélget sokat velem. most kezdte el a lábait emelgetni magasra, meg fogdosni. hát ezekben a dolgokban tényleg 3 hónaposan viselkedik. nem forgolódik (pedig az elején még ment neki), nem ül még, meg igazából még csak fekszik és mozgatja kezét lábát. de azt nagyon :)
    tárgyakat már fogdos, szépen eszik, most már napi 2x pépet.
    kb 64 cm és 6,5 kiló.
    voltunk masszázs tanfolyamon, nagyon tetszik neki. azóta, hogy maszírozom, sokkal mozgékonyabbnak látom.
    hát remélem, hogy idővel beelőzi társait mindenben :)

ki hogy van??

puszi!!
    ♥♥♥♥

• csanna

• Újszülött
    « Válasz #950 Dátum: 2012-11-10 10:28:09 »
    Én lelkileg nagyon rosszul viseltem ha sírt nem bírtam ki nem bírtam sírni hagyni. De nem lett elkényeztetett nem is tudom hogy hogy alakult, meg úgy gondolom, nem hiába sír. Persze amikor ilyen mondogatva sírt hogy na figyeljen már valaki akkor nem azonnal mentem, de ez persze más egy csecsemőnél meg más egy nagyobb gyereknél mondjuk 6-8 hónaposnál. A piciknél sztem a legjobb a hordozókendő a baba annyival nyugodtabb, nálunk a hasfájásért nem izgulok a Colief cseppek beváltak, úgyhogy így másodszorra nincs nagyon nyavajgás. Szerintem inkább vegyük fel ez az idő az ő idejük egyszer picikék, aztán nagyon lesznek és máris felnőnek akkor meg már hiába babáznánk meg ölelgetnénk őket.
    Én még nem ismerem meg annyira a sírásokat de a gyógyszertár teljes tartalma megvan. Én mindig felveszem ha sír, hát lehet hogy ez nem jó de szerintem a test melege is segíthet. Egyébként a Coliefet mi is adjuk neki az a jó hogy ezt nem bukja vissza. Gondolom a beszorult böfi kevesebb ami kihozná és kibukná. A hordozókendő baromi drága én 20 körül láttam, de most olvastam hogy kölcsönözni is lehet.
  • csucsubaba

• Csecsemő
    • *
    « Válasz #951 Dátum: 2012-11-10 14:08:57 »
    3,5-4 hónapos koráig én is mindig felvettem. aztán eljöttek látogatóba a nagyszülők pár napra, és közölték velem, hogy nem is látni engem, mert mindig babázom és ez nem jó.
    nem engedtek a kicsihez mikor sírt :) 3 nap múlva már csak akkor sírt, ha éhes volt, 1 hétre rá már akkor sem.
    most (5,5 hónapos) napok óta megint sírás van, de csak mert jön a foga és náthás. de nem veszem fel most sem, amikor abbahagyja a sírást, akkor odamegyek, de ha sír, akkor nem. kegyetlen vagyok tudom és nekem se jó.
    jó hozzáteszem, hogy sírásfüggő mikor kell odamenni hozzá, mert nyílván ha fáj neki és azért sír, odamegyek. de inkább hisztizik. kellemetlen a bedugult orr. hiába tisztítom ki minden evés elött, néha között és után is, nem jön ki maradéktalanul.
    ♥♥♥♥

• Szilvi81

• Picibaba-függő
    « Válasz #952 Dátum: 2012-12-16 13:27:08 »
    Helló lányok! Én nem szoktam szavazatokat kérni, és nem is magamnak kérem ezúttal sem!
    Az év embere szavazás: Kérlek, szavazzatok az édesapára, aki egyedül maradt 2 kicsi gyermekével, miután a felesége 8 hónapos terhesen meghalt. A babát meg tudták menteni. Sokat jelentene nekik! Nagyon köszönöm!

http://azevembere.rtlklub.hu/jeloltek/1431

• csucsubaba

• Csecsemő
    • *
    « Válasz #953 Dátum: 2013-01-10 23:25:51 »
    sziasztok!
    voltunk méreckedni, 7200 gramm a picifiú, viszont november 20-án 7040 volt. én nem aggódom, mivel már napi 3x eszik "rendeset" és minimum 2x tápszert.
    de ugye joggal nem aggódom? csak érdekel, mert a védőnő már az orvosi vizsgálatokig eljutott elméletben..
    amúgy szépen növögetünk, már túl van 70 cm-en (pontosan nem tudom, csak a ruhákból).
    próbál már ücsörögni is, de olyan édes még eldől :) nem eröltetem az ülést, ő akarja, olyankor hagyhatom nem? mert azt hallottam, hogy nem szabad eröltetni, de ha ő akar ülni és úgy érzi jól magát, hogy ha nekem dől, vagy előre hajolhat a játékaiért, az nem eröltetés, nem? (mármint az idő elötti ültetésre gondolok) nem lesz baja a gerincének?
    ki hogy van?? :)
    ♥♥♥♥

• nagyemi

• Újszülött
    « Válasz #954 Dátum: 2013-01-11 12:32:21 »
    Sziasztok!
    Azt hiszem itt ajánlotta valaki babafotózásra a Kicsicsodát és Tündik Juditot.
    Szeretném megköszönni a tippet! Nagyon kedves, szuper képeket kaptunk és rövid határidővel, mert ugye a karácsony miatt még sürgettem is szegényt!:)
    Nagyon rugalmas volt, a gyerek imádta! A nagyik meg nagyon örültek a személyes, képes ajándékoknak! Én is csak Őt ajánlom, mi bizos, hogy fogunk menni még hozzá!

• nagyemi

• Újszülött
    « Válasz #955 Dátum: 2013-01-11 12:33:31 »
    KisLuca! Köszi a Kicsicsda tippet, az előbb nem láttalak! :) Bocsi! :)
  • csucsubaba

• Csecsemő
    • *
    « Válasz #956 Dátum: 2013-01-12 21:53:49 »
    sziasztok!
    lenne egy butus kérdésem :)
    megyünk kórházba kontrollra a babával a héten, és a kérdésem az, hogy hogyan etessem meg, ha pont akkor lesz éhes? mert kb 3 órát leszünk el (persze arra az időszakra gondolok, mikor bármikor hívhatnak minket és mondjuk nyafizik, mert elötte utána nyilván megetetem a váróterembe), időpontra megyünk, így azt se tudom, hogy indulás elött megetetem. ráadásul az alvásidején megyünk,már előre látom azt a napot, huhh
    jaa, már nem tápszerezem nappal, ezért is eme kérdésem :)
    csak még sose etettem máshol, amióta pépezünk.
    tudom, hogy hülyeség, de úgy izgulok :)
    köszi :D
    ♥♥♥♥

• Menya

• Újszülött
    « Válasz #957 Dátum: 2013-01-28 15:12:15 »
    Soha nem hagyom sírni! Először is azért, mert nincs szívem sírni hagyni, másodszor meg szeretném ha bízna bennem és tudná hogy mindig számíthat rám. A módszertani ajánlások és a szakirodalom is azt mondja nyugodtan fel lehet venni a babát- nem lesz ettől elkényeztetve. Ha hagyod sírni és pár nap után már nem sír-arra nem lehetünk büszkék, hiszen azt tanulta meg: minek sírjak úgysem jön oda hozzám anyu. Tehát azért nem sír, mert tudja: nem ér semmit sem.
  • mosoly001

• Picibaba-függő
    « Válasz #958 Dátum: 2013-02-09 10:53:36 »
    csucsubaba!
    Bár már gondolom túl vagytok a vizsgálaton, én mindig viszek a Jankának kaját magammal, bárhova megyünk, bármennyi időre...mert nem tudhatom, mikor lesz éhes (a kajaidőn kívül).. most már kinder tejszeletet teszek neki, azt is meg tudja enni... A müllerben vettem már ilyen mahlzeit italt, jó sűrű, tejalapú, mégis cumisüvegből meg lehet inni, az is nagyon laktató...
    Kicsit macerás máshol etetni, mert én is mindig nyakig kajás leszek, de nem számít, már megszoktam... :D :D

• csucsubaba

• Csecsemő
    • *
    « Válasz #959 Dátum: 2013-03-05 22:38:02 »
    Mosoly, már túl vagyunk :) ráadásul most olvasom csak :) köszi :)
    végülis megoldottam :) tápszert kapott :)
    ♥♥♥♥

Oldalak: 1 ... 62 63 [64] 65

• PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media