2022. szeptember 26., hétfő - Jusztina, Pál napja

mt

Kisfilmek az amniocentézisről

2022-02-03 23:26:03

Találtam néhány kisfilmet az amniocentézisről, annak mikéntjéről. Fontosnak tartom, hogy a kismamák kellően tájékozottak legyenek, mielőtt eldöntik, hogy részt kívánnak venni egy ilyen vizsgálatban, ezért mindenképpen javaslom a kisfilmek végignézését még azoknak is, akik angolul nem, vagy csak keveset értenek, hiszen igen fontos információkat tudhatnak meg, esetleg rádöbbenhetnek arra, hogy ez a vizsgálat nem is olyan fontos, mint azt ő gondolja, vagy esetleg akinek indokolt az elvégzése az bátorságot meríthet a művelet egyszerűségéből.

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a "hasba szúrás" művelete nem minden esetben amniocentézist jelent. Létezik egy úgy nevezett chorion biopszia, ami lényegesen eltér a z itt látható amniocentézistől. Lényegi különbség, hogy az amniocentézisnél a magzatvízből vesznek mintát, chorion biopsziánál viszont a méhlepény bolyhainak sejtjeiből vesznek mintát a vizsgálathoz.

Megosztás:
Hozzászólások
 • SZ.BLANKA
  2012-01-27 17:38:22
  Sziasztok.17hetes terhes vagyok es pont ma tudtam meg az erdmenyet nekem is meg kellet csinajak az amniocentezist.(17napot vartunk az eredmenyre) A vizsgalat nem volt valami kellemes erzes mert 3szor szurtak es a vegere mar nagyon rosszul ereztem magamnem is tudtam vegignezni ,de megerte hala Istennek minden rendbe semmi baj nincs a babanak ,es kisfiunk lessz azt is megtudtuk....
 • Adrienn
  2012-01-27 22:15:08
  Gratulálok, és örülök, hogy semmi baj nincs. :)

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media