2022. augusztus 13., szombat - Ipoly napja

mt

11. hét 2D felvételek

2022-04-17 23:16:51

A 11. héten a baba súlyra 7 gramm körüli, hosszát tekintve pedig már akár 23 milliméteres is lehet. Persze ez az ülő magassága, ami a feje búbjától a popsija hegyéig tart (CRL). Pici szívecskéje akár 160-at is üthet percenként. Nagyon sok változás megy végbe ezen a héten. Szinte minden napra tartogat valamilyen újdonságot kicsikénk. Elindul a füle a fej két oldalára, a szemében kialakul a szivárványhártyája, a kezecskéin megjelennek az ujjai, az ujjacskák végén megjelenek a körmök. Kialakul a köldökzsinór is, ezen keresztül jut már táplálékhoz és persze oxigénhez is.

Ha eddig még nem tetted volna meg, akkor most tényleg ideje meglátogatnod a védőnődet. Az első találkozásotokkor Ő adja ki a terhes könyvedet, ki is tölti, és ebbe minden látogatásotokkor bejegyzéseket tesz majd. Ebbe a könyvbe pecsétel majd az orvos minden terhes gondozáskor. Ezek a pecsétek igen fontosak (minimum négynek, koraszülés esetén minimum egynek kell lennie), hiszen ezek alapján állít ki majd az orvos egy papírt, amit elfogadva a helyi önkormányzat egyszeri anyaági támogatásban részesít a baba születése után.

Megosztás:
Hozzászólások
 • Adrienn
  2010-05-17 23:49:38
  Egy barátnőmmel esett meg:

  Szülés után egy szobatársával beszélgettek. A hölgyike, aki szóba elegyedett vele, nem épp a legműveltebb és legfehérebb. :) Nevezzük Icának.

  Ica: - Oszt neked mi vót?
  Barátnőm: - Semmi extra. Már nem volt magzatvíz, de programozott császár volt, meg amúgy is komplikációk léptek föl...
  Ica: - Aztaaaa, még jó, hogy időben kivették. Meg is fulladhatott volna!
  Barátnőm: - ???? Ez nem egy hal, hogy ha nincs víz, akkor nem kap levegőt!!!
  Ica: - Akkor nem értem...

  :D :D :D
 • fvzita
  2010-05-18 07:42:05
  Hi-hi-hi!!!!!
  Ez nagyon jó kis sztori.:)

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media