2020. április 08., szerda - Dénes napja

mt

Máté születése

2010-10-18 13:04:39 - Eszter (Máté édesanyja)

Már május közepe óta kórházban voltam. 26 hetesen kerültem be visszatartásra, mert nagyon kinyílt a méhszájam. Hétvégékre sem engedtek haza, de nem is mertem erősködni, mert bármikor megindulhatott volna a szülés.

Július 19. (35 hét + 1 naposan) reggeli vizitnél a dokival megbeszéltük, hogy másnap (pénteken) hazamehetnék hétvégére. Nosza, be is izzítottam a családomat, hogy készüljenek, mert holnap megyek haza!!!

Július 20. (35+2) Reggel, rám tették a CTG-t, hogy mielőtt megyek haza, azért nyugodtak legyünk, hogy nem lesz semmi baj a hétvégén. Rossz lett a CTG-m, voltak fájásaim (amiket én nem éreztem), de nem ez volt a probléma, hanem az, hogy Máté szívhangja nem volt szinkronban a fájásokkal. Jöjjön egy flow vizsgálat. Ennek az eredménye is rossz lett. Doki azonnal a szülőszobára rendelt, én meg rettenetesen meg voltam ijedve, hogy úristen, mi lesz szegény babámmal. Borotválás beöntés, wc, zuhany után (11 órakor végeztem mindezekkel) délig kellett várnom arra, hogy beindítsák a szülést, és közben egyre jobban aggódtam. Megjött a doki, megvizsgált, kézzel kitágított jó bő 3 ujjnyira, aztán jött a szülésznő, rám tette a CTG-t, jó 60%-os fájásokat mutatott 3-4 percenként, a tágítás után ezeket már jócskán éreztem. De gyorsítani kellett a dolgot, hogy minél hamarabb kinn legyen a baba, és lehetőleg kerüljük el a császárt. Megkaptam az oxitocin infúziót, innentől már kezdett elviselhetetlenné válni a fájdalom. Jó félórát szenvedtem még így az ágyon, amikor végre fölkelhettem, sétálgatva jobban elbírtam viselni a dolgot, de így is nagyon kellett kapaszkodni. Közben 1-2 percesekre sűrűsödtek a fájások, és kb. 15 ilyen 1-2 perces után megkérdezte tőlem a szülésznő, hogy nem érzek-e székelési ingert. Ááááá, addig még biztosan van legalább egy óra - gondoltam. A következő fájásnál el kezdtem szédülni. Lefeküdtem, a következőnél pedig már éreztem, hogy jön a baba. Innentől fölgyorsultak az események, szétszedték az ágyat, közben legalább 5 tolófájást vissza kellett tartani. És utána 2 tolófájásra kijött Máté

Máté
14 órakor érkezett meg a nagylegény 3000 g-mal, 50 cm-rel, és 10-es apgarral.

És hogy miért kellett megindítani a szülést? 1. köldökzsinór a nyakán volt; 2 a köldökzsinóron volt egy szép kis csomó, amit ha még 1-2-szer megráncigált volna, elzárta volna a vérellátását, és elveszítettük volna Mátét. A szülőszobát azzal a tudattal hagytam el, hogy minden rendben van Mátéval, de néhány órával később egyre rosszabbul lett, és át kellett vinni Szegedre.

Szóval két órával azután, hogy kikerültem az osztályra, jött a gyermekorvos, hogy Máté nyöszörögve veszi a levegőt, valószínűleg kapott egy fertőzést szülés közben, már elkezdték az antibiotikumos kezelését, ne aggódjak, nem lesz semmi baj, átviszik a gyermekosztályra, majd oda kell mennem szoptatni, de csak holnaptól. Egész éjjel nem bírtam aludni, csak zakatoltak a fejemben a gondolatok, valahogy éreztem, hogy valami nincs rendben.

Hajnali 4-kor jött a nővér, hogy nagyon rosszul van Máté, már lélegeztető gépen van, azonnal át kell vinni Szegedre. Még meg kellett beszélnem a részleteket a doktor. Mondta, hogy ne aggódjak, még időben küldték a lehető legjobb helyre. Jópofa - gondoltam -, ne aggódjak. De azért próbáltam nyugalmat erőltetni magamra. Még 5 rettenetes napot töltöttem el a kórházban, ez idő alatt kaptam az infókat. 3 napig kellett lélegeztető gépen tartani, egy nagyon komoly gyulladás volt a szervezetében. A 4. napon kezdett javulni az állapota. Közben a férjem kétszer is volt látogatni, és mesélte, hogy a gyulladástól olyan piros az egész teste, mint a rák, és iszonyúan kapkodja a levegőt. Közben a kórházban végig azt mondogatták nekem, hogy jól van a baba - persze úgy gondolták, hogy a körülményekhez képest.

Amikor végre hazamehettem, másnap én is elmentem meglátogatni, akkor már látszott rajta, hogy sokat javult, de még nem maradhattam vele, azt mondták, akkor maradhatok vele, ha már lehet szoptatni, és az még kb. 5 nap. OK, gondoltam, annyit még csak kibírok. Hát hazamentem, de jöttek látogatóink, akik átestek néhány nappal korábban egy vírusos hasmenéssel járó fertőzésen, és pár nappal később én is beteg lettem. Így babázás törölve. Mire megkaptam a negatív ÁNTSZ eredményemet, addigra Máté már 3 hetes volt, és hála Istennek addigra annyira jól volt, hogy hazaengedték. Én nagyon féltem, hogy a hosszú távollét miatt már nem fog akarni szopizni, de amikor hazavittük, az első próbálkozás 100%-os siker volt. És azóta is nagyon ügyesen szopizik, teljesen jól van, és szinte el is felejtettük a rémálmokat.

Máté

Írta: Eszter (Máté édesanyja)

Küldd el hozzánk Te is a szüléstörténetedet!

Megosztás:
Hozzászólások
 • kebi25
  2010-10-18 13:00:33
  MInden tiszteletem a tiéd és a hasoló eseményeken átesett anyukáké.. 3 hetet kibírni a baba nélkül... hát nem lehet egyszerű... én csak pár órát nem látom 7végente mikor dogozom de majd meghalok h mikor érek már haza....

  Gratulálok Máté babához.. :D:D:

  Jázmin anyukája..... :D
 • genetrix
  2010-10-18 14:21:08
  Hasonlóan jártunk mi is. 35. hétre született a fiam, de szinte minden előjel nélkül. Hamar megszületett, de 8 órát vártam, mire közölték hogy a tüdeje miatt inkubátorba tették. Majd még aznap átvitték másik kórházba ahová én nem mehettem vele. Csak a 3. és 4. nap látogathattam meg. Az 5. napon hozták vissza. Nekem ez a pár nap is elég volt.
  Kívánom, hogy amennyire lehet, elfelejtsétek ezt az egészet és legyen ez a gyönyörű kisfiú egészséges és nőjjön nagyra! Minden jót! :)
 • nit222
  2011-01-24 09:10:55
  Nagyon stresszes lehetett.Nem értem a látogatókat!!Ha hasmenéses betegségen esem át,nem megyek ilyen helyre látogatni....
  Akár kicsodája vagyok is!!
  Sok boldogságot a picurhoz...
  Én 3 napig nem láthattam a babócámat:(Elég volt

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media