2022. december 03., szombat - Ferenc, Olívia napja

mt

Tuti fiú! Vagy mégsem?

2022-05-31 23:13:23

Nagyon sok módszer létezik arra, hogy a születendő baba nemét meghatározzák. Az első, és leghitelesebb ebben a sorban a 4D ultrahang, hiszen ha a saját szemünkkel látjuk, attól talán nem kell jobb bizonyíték. A sima ultrahangra is sokan esküsznek, de nekem az első terhességem során nem igazán jött be. Gyönyörű, rózsaszínű babaszobába vártuk haza első szülött, drága, kicsi fiacskámat, miközben az orvosok a 9. hónap közepéig szinte 100%-ra állították, hogy ez bizony pici lányka lesz. Így lett a Petrám helyett pillanatok alatt Lénárdom. (Jótanács: Az első babaholmik legyenek fehérek vagy sárgák.)

fiú lány

Kerek vagy hegyes

A legviccesebb mégis az volt, amikor a rokonok találgattak, hogy ki lakhat odabent. A legtöbben a pocak formája alapján következtettek. Állítólag a fiúcskák előre nyúló hasban laknak 9 hónapig, a lánykák pedig elterülő, széles hasat formálnak maguk köré. Ebben lehet is némi igazság így utólag, hogy van fiam is és lányom is, és tényleg olyan volt a hasam, mit azt mondták, de az első terhesség alkalmával elképzelni sem tudtam volna, hogy milyen egy elterülő, kerekded has, és kifejezetten rosszul esett, hogy az enyém miért nem elég kerekded. Szóval, ha esetleg lesz 3. gyerkőcöm, akkor meg fogom tudni saccolni a has formája alapján a nemét.

Édes vagy sós

Egy kedves rokonom váltig állította, hogy Lányom lesz első alkalommal is, mivel túlságosan sok édeset ettem. Fiúkkal pedig a sósat, savanyút illik megkívánni. Édesszájú lévén mindkét pindúrral iszonyatos mennyiségű vaniliás karikát képes voltam felfalni, a tömérdek tejberizs és mákos tészta mellett. Úgyhogy ezen a módszeren a kitalálójának némiképp dolgozni kell még egy kicsit, hogy majd a harmadik nemét ezzel a gondolatmenettel meg tudjam határozni.

Émelyegve vagy simán

Másvalaki szerint, ha a terhesség ideje alatt viszonylag sokáig van hányingerem, akkor tuti fiú van a pocakomban, merthogy a fiú-lány hormonok keverednek a vérben, ami felforgatja a gyomrot. Ideológiának nem rossz, de tekintve, hogy mindkét alkalommal a terhesség első ideje alatt végig émelyegtem, hánytam, nem gondolom, hogy valóságlapja olyan nagyon sok lenne.

Hiszti vagy sem

És a legdurvább az volt, amikor az ember a tomboló hormonoktól vöröslik, és egy szikra kellene csak, hogy a levegő felrobbanjon körülötte, akkor egy kedves ismerős megjegyzi, hogy tuti fiú lesz. Az előző hormonos okfejtésre hivatkozva, ami némiképp elfogadható lenne – mint már mondottam volt -, és talán el is hinném, ha leánygyermeket várva nem borultam volna ki ugyanúgy. Ez tuti, hogy a hormonok műve, de semmi köze szerintem a baba neméhez, egyszerűen terhesen hisztis az ember. És aki ha a környezete ezt nem viseli el, akkor meg is érdemli.

Kör vagy pálcika

A legelvetemültebbek ingás módszerrel határozzák meg a születendő baba nemét. Ez úgy történik, hogy az anya egy hajszálára ráfűzik a karikagyűrűjét, és a pocak fölé tartják. Ha a gyűrű kört ír le, akkor lány várható, ha egy egyenes mentén mozog, akkor fiú lakozik odabent. Ez biztosan kivitelezhető valamilyen cérnaszállal is, ha mondjuk rövid hajú anyukával állunk szemben. Én ilyen marhaságot nem csináltam, de pl. egy jó barátnőm pocakját két alkalommal is megingázták, és mindkét alkalommal lánygyermeket jósoltak neki. (Egyébként két gyönyörű fia lett.) Mosolyogva beszéltünk a dologról később, hogy valószínűleg mindkét alkalommal az inga megmutatta, hogy Ő maga lány.

Fütyi vagy nuni

Úgyhogy mondjon mindenki azt, amit akar, de az én módszerem tuti bejön: Ha a megszületett babának fütyije van, akkor fiú, ha nunija, akkor kislány!!! És ez tévedhetetlen! Bár, azért elmesélem, hogy anno, amikor ultrahanggal vizsgálták a pocakomban lakozó fiacskámat, és egy alkalommal mintha fiút mondtak volna, ezt Anyósomnak elmesélve Ő csak ennyi tett hozzá: Neki teljesen mindegy, hogy fiú vagy lány, de ha fütyije van, akkor legyen fiú, ha nincs, akkor legyen lány. És milyen igaza van, ebben a nemi hovatartozást teljesen összekavaró világban.

Megosztás:
Hozzászólások
 • Ella
  2010-06-10 11:51:16
  Nem akartuk tudni előre a pici nemét, ezért mindenki találgatott. A pocim kicsi és hegyes volt (szinte mindenki fiút mondott), édeset és sósat is ettem (a vége felé már csak sósat), az elején alig émelyegtem, a 16-20. héten hánytam (lehet a vizsgaidőszak miatti izgalom volt az oka), nem voltam olyan hisztis, a karikagyűrűm pedig egyértelműen körbe-körbe járt. Végül a gyűrűs módszer mondott igazat: kislányom született! :)
 • Bukornéheni
  2010-06-10 14:16:04
  nekem is a 9hónap alatt végig kislányt montak az orvosok sőt a aszisztensnő monta hogy ez egy tipikus lányos pocak hisz olyan kerek :-)))aztán eljött az idő és a dokim gratulált Egészséges KISFIA született.:-)))))nagy meglepi volt a Lili helyett Ádám
 • krisz30
  2010-08-03 09:55:07
  Az én sztorim kicsit muris, mert ugye anno 5 évvel ezelőtt minden alkalommal amikor voltam ultrahangon, akkor lányt mondtak, aztán én ugy készültem, hogy lányom lesszz eszembe nem jutott volna, hogy mégiscsak fiu . De amikor megszületett mondta a szülésznő: hogy megvan anyuka . Hogy fogják hivni én mondom Jázmin , de szegénykém legalább 5-ször elmondta, hogy fiu amire felfogtam ,mert megmutatták , hogy fiu, mert fütyije van. Na utólag jót nevettünk rajta, de akkor hát áldottam az eszem, hogy mindent fehéret vettem mondván mégiscsak fehérben szokás hazavinni. Aztán meg felhiv a párom kérdezi megszületett Jázmin baba? Mondom igen , de Jácint lett mert fiam van. Aztmondja most hülyéskedsz mondom nem. Na aztmondja ennnyit arrról hogy tuti nem lehet tévedni.
 • Adrienn
  2010-08-03 10:50:02
  :DDDDD Ez tényleg muris. Durvább, mint az én sztorim. :))))
 • Timczimami
  2010-08-15 14:01:27
  He-he... Két kislányom van, most megingáztam a pocakomat a gyűrűvel (hosszú hajam van) és fiút mutat, de a vicces az egészben, ahogy elkezdett rúgkapálni a kicsi, az inga követte a mozgását és tőle vette az energiát. Mikor fürgébb volt, gyorsabban lengett az inga:D Kíváncsi vagyok igaza lesz-e, hiszen pocak alapján terülős, lányos pocakom van, mert keresztben fekszik. Amúgy jó kis babona, egy szórakozást megér:D

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media