2022. október 06., csütörtök - Brúnó, Renáta napja

mt

Szülés elmélete, gyakorlása

2022-08-05 23:18:20

Számomra még mindig misztikus az egész szülés-születés. Azon a pici résen hogyan fér ki egy ekkora fejecske? És közben minden csontnak megvan a maga szerepe. Érdekes, hogy hogyan rendeződik át a szülő nő medencéje, hihetetlen, milyen fontos szerepe van a térd felhúzásának. Nem is gondoltam volna. Fantasztikus, hogyan fordul a baba a szülőcsatornában, és csodálatos az első találkozás az újszülöttel abban az eufórikus állapotban. Felkészülni nagyon nehéz, hiszen nem tudja az ember előre, hogy milyen lesz a baba, hogy fog sikerülni a szülés, mit enged meg majd az anya és a baba állapota, de mégis próbáljunk kicsit szülés előtt elmélyedni, lelkileg ráhangolódni, és tudatosítani az elkövetkező történéseket. Talán így könnyebben átvészeli  a vajúdás fájdalmait, ha fogalma van róla, hogy mi miért történik, és tudja, hogy az egész nem céltalan.

Nézzétek meg most az alábbi videókat, amelyek segítenek a rákészülésben és/vagy az utólagos elemzésben. Hiszen ne feledjük: a szülés feldolgozása az anyának komoly pszichés teher még akkor is, ha teljesen problémamentes szülésről beszélünk. Az új helyzet, a lélekre nehezedő felelősség, a hormonok tombolása mellett nem egyszerű visszazökkenni a hétköznapokba. Tudjuk, hogy a nő, amikor a szülésen átesik, egy beavatási rítust is átél. Mássá lesz. Nőből Anyává válik. Egyetlen porcikája sem ugyanaz, mint azelőtt volt. Teste, lelke, tudata megújul. Ezt a változást is segít utólag megérteni, tudatosítani ez a néhány kisfilm.

Megosztás:
Hozzászólások
 • Adrienn
  2010-07-27 11:25:07
  Az első videón nagyon durva, hogy bekennek egy gumibabát vazelinnel, és tényleg teljesen élethűen eljátsszák az egészet. Kivéve persze a nyögést, fájdalmat. Vicces, hogy így a kispapa is gyakorolhat. :)
 • fvzita
  2010-07-31 22:39:32
  Tényleg érdekes videók. Én ezen még nem is gondolkodtam.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media