2022. szeptember 26., hétfő - Jusztina, Pál napja

mt

Animáció a születésről

2022-03-09 23:09:31

A születés csodája nem csak azokat foglalkoztatja, akik közvetlenül átélik, vagy át fogják élni ezeket a felelő pillanatokat. Az Apukáknak például kifejezetten elképzelhetetlen, hogy hogyan fér ki az a csöppség ott. Pláne horrorisztikusnak tűnhet a dolog az első szülők esetében (a másodiknál már tapasztaltnak gondoljuk magunkat).

Az alábbi kisfilmen gyönyörűen megfigyelhető, hogy a csecsemő hogyan keresi az utat az anyaméhből a szülőcsatorna felé. Láthatjuk, hogyan fér el a medencecsontok között az apró koponya, illetve, hogy mit is jelent pontosan, hogy a méhnyak rövidül, majd elsimul. Persze ezen a filmen mindez körülbelül 5 másodperc, de a valóságban ez hosszú órákat vesz igénybe.

Saját szemeddel láthatod, hogyan fordul a baba a szülőcsatornában, és általában ténylegesen három nyomásra születik meg a baba. Az elsőnél csak a feje búbja jelenik meg, a másodiknál szinte az egész kicsi fejecske, a harmadiknál pedig kicsusszannak az apró vállak is sorban. Az egész filmecske 1 perces. Érdemes megnézni!

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media