2018. június 23., szombat - Zoltán napja

mt

Beszűkült a világ

2009-03-13 01:45:32 - V.B.Cs.

Megszülettek a babáink, és főnökasszonyom azt javasolta a férjemnek, hogy néha tehermentesítsen, hogy én is ki tudjak mozdulni. Az első alkalom szükségszerű volt, hat hét után fel kellett keresnem a nőgyógyászomat, a szülés utáni kontroll miatt. Nagyon izgultam, és nem is alaptalanul, ugyanis nem volt elég a lefejt tej, szegény férjemnek két síró csecsemőt kellett nyugtatgatnia, amíg haza nem értem.

De igazán annyira lefoglalt a velük való foglalkozás, hogy eszembe sem jutott: csinálhatnék bármi mást is. Minden nap elmentünk sétálni, ez is egy jó program. Főleg a mi kisvárosunkban, ahol az utcán szívesen leszólítják a sétálgató kismamát legtöbbször az idősebb emberek, így aztán férjemnek mindig azzal kezdtem a napi beszámolót, hogy: képzeld, megismerkedtem valakivel. Már azon viccelődtünk, hogy indulnom kellene a polgármester választáson, hisz annyian ismernek a településünkön. Ünnepnapnak az számított, ha a férjem is el tudott jönni ezekre a sétákra, és a hosszú babakocsi tologatás alatt jókat tudtunk beszélgetni.

ikrek


Aztán teltek, múltak a napok, és körülbelül fél év után úgy éreztem, hogy már nem elég mindez. Persze, nagyon fáradt voltam az éjszakai szoptatások miatt, de szerettem volna mást is csinálni. Hogy neked mikor jön el ez a pillanat, attól függ, milyen a monotónia tűrésed. Mert bármennyire is szép feladat a kisbaba ápolása, hétfőtől vasárnapig elég egyhangú elfoglaltság. Doktornénink azt javasolta, hogy a második NeisVac-c oltás előtt ne vigyük közösségbe a gyerekeket, mivel a koraszülöttségük miatt nagyobb a fertőzésveszély. Így tehát hat hónapos korukban mentünk először templomba. Elég nagy stresszt okozott, hogy össze kellett készülni a több órás programra, hisz ismerve magamat, mindig itthon hagyok valamit. De végül is, sikeresen vettük az akadályt! Megérte, mert nemcsak lelki feltöltődés volt számomra, hanem végre azokkal a kedves ismerősökkel is találkozhattam, és beszélgethettem, akik addig még nem látogattak meg.

Így aztán ismét el tudtunk járni templomba, egészen addig, amíg a gyerekeink betegek nem lettek. Ez nálunk igen gyakori, így kellett találnom valami más elfoglaltságot is. Régi szenvedélyem az olvasás. Felkerestem a helyi könyvtárat, és kivettem a maximálisan kölcsönözhető könyv mennyiséget. Kifejlesztettem a szoptatás közbeni olvasást. Próbáld ki! Amikor már elszáll a szoptatás varázsa, akkor ez fantasztikus élményt jelent.

Amint kezdtem kialudni magam gyerekeink egy éves kora után, előjött a mozgáshiányom. Ha teheted, akkor szervezzétek meg a férjeddel, hogy eljuss egy edzőterembe! Ez amellett, hogy szintén kitűnő kikapcsolódás, még az alakodat is tökéletesíti. Az enyémen van mit. : )

Sohasem hittem volna, hogy a munka is hiányozni fog. Amikor egy kismama ismerősöm azt mondta, hogy alig várja már, hogy munkába álljon négy év otthonlét után, én el sem tudtam képzelni, hogy ez nálam is bekövetkezhet. Több mint tíz évet dolgoztam a munkahelyemen, elegem lett mindenből. Kiégtem. Így aztán én magam csodálkoztam azon, hogy szeretnék pénzt keresni. Persze, ésszerű keretek között. A régi hivatásom annyira szívet, lelket igénybe vett, hogy amikor haza értem, a fáradtságtól nem tudtam megszólalni. A gyerekeimet ennek nem akartam kitenni. Ezért kerestem egy otthonról végezhető munkát. Jutalék rendszerben dolgozom, kötetlen munkaidőben. Sajnos, eddig nem sok sikerrel jártam, így a családi kasszát még nem sikerült fellendítenem. Igaz, naponta csak két, három órát tudok a gyerekek mellett dolgozni.  De a főnököm biztat, nagyon megértő. Remélem, hogy nem hiába, és menni fog. Azt tervezem, hogy ha majd a csemeték ősztől óvodába mennek, akkor több időt tudok a munkámra szánni. Igaz, a férjem egy új baba projekt beindítását tervezi. De most már rutinosabban nézek annak is elébe! Nem engedem, hogy beszűküljön a világom.

Írta: V.B.Cs.

Írd le Te is történetedet! Küldd be hozzánk! Sokan vagyunk így, mi megértjük...

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media