2021. március 03., szerda - Kornélia napja

mt

A dolgozó anyák reggel 7-től este 11-ig talpon vannak

2020-06-08 23:16:12

Még mielőtt elindulnának munkába, három órát serénykednek otthon a dolgozó anyák, akik ezzel annyi kalóriát égetnek el, mintha egy órán keresztül bicikliztek volna.

Vasalással, ágyazással, a gyerekek hajának megfésülésével és egyéb aprónak tűnő házimunkával a nők nagyjából 500 kalóriát égetnek el reggelente, még mielőtt napjuk ténylegesen elkezdődne és elindulnának a munkába - derül ki a brit kenyérgyártó cég, a Hovis felméréséből.

anya

A megkérdezett dolgozó anyák közül tízből hat mondta azt, hogy napjuk már reggel hét óra előtt elkezdődik, és este 11 körül kerülnek ágyba. Negyedük vallotta be, hogy az eseménydús reggeleken kihagyják a reggelizést, 59 százalék pedig azt mondta, hogy kevesebb, mint 5 perc alatt befal valamit, harmaduk pedig le sem ül evés közben.

A dolgozó anyák 44 százaléka valamilyen egészségtelen étellel (csipsszel vagy péksüteménnyel) indítja a napot, hogy délig elűzze az éhséget.

Márpedig a felmérést készítő cég táplálkozási szakértője szerint három órával a munka előtt egy anyukának nagy szüksége van az egészséges, kiadós reggelire. "A reggeli kihagyása azt jelenti, hogy inkább bekapnak valami egészségtelent délelőtt, ami mozgásban tartja őket" - tette hozzá Lindsey Ormond.

Forrás: Polgár Infó

Megosztás:
Hozzászólások
 • Adrienn
  2010-04-15 11:46:27
  Ez egyébként egy nagyon érdekes téma. És épp a minap gondolkodtam el rajta én is. Milyen érdekes, hogy a gyerekeimnek megcsinálom a reggelit, gondosan ügyelve arra, hogy legyen benne elég szénhidrát, fehérje, és omega-3 zsírsav, különös gondot fordítva, hogy zöldséget és/vagy gyümölcsöt is egyen, mielőtt oviba indul. A folyadék minden nap más: kakaó, tejes kávé, tea, rostos üdítő. Szorgalmasan figyelem, és biztatom, hogy mindent megegyen, és a végén még apró jutalmat is adok. Mondjuk egy túró rudi, vagy túrópötty, joghurt.

  Viszont mire megetetem őket, azon kapom magam, hogy már szédülök az éhségtől, és gyorsan csinálok egy tejeskávét, és kiflivel megeszem. Esetleg lenyomom, amit meghagytak és kész. Mindezt 10 perc alatt. Hova vezet ez? Biztosan lesznek ebből még gondjaim, ideje lenne egy kicsit magammal is foglalkozni!

  A másik téma az alvás. Reggel én vagyok az első, aki kibújik, és mire a család ébredezni kezd, már ki van készítve a ruha, tálalva van a reggeli, egy adag ruha már a mosógépben forog, esetleg már teregetek is. Azért keltem fel őket, mert már ágyazok is meg utánuk szinte azonnal. Mire az oviba indulnak, már rendszerint ki van porszívózva, vagy már ki van készítve a porszívó.

  Egész nap itthon állom a sarat a kicsivel. Egyet könnyítettem magamon, hogy a főzést átengedtem a Teletálnak. :) Viszont estére talán elmondhatom, hogy pihentem egy órát, amíg a játszótéren voltunk. Már, ha azt pihenésnek lehet nevezni.

  Egyébként meg van egy barátnőm, aki két kisgyerek mellett rendszeresen panaszkodik, hogy unatkozik otthon... Hogy lehet ez???? Úgy szeretnék egy kicsit unatkozni én is!!!!!
 • nett
  2011-05-20 17:19:32
  Talán ne porszívózz csak két naponta :)
 • Barbeque
  2011-05-20 17:42:04
  Adrienn!
  Én a 11 hónapos és 3 hetes kislányom mellett nem unatkozom,majd összeesek estére a fáradságtól,mire minden a helyére kell,ki van takarítva,megfőztem,kimostam,és este a férjemnek tálaltam a vacsorát! Nem beszélve arról,hogy Mili legkésőbb másfél óránként kel éjszaka... Mondanom sem kell,hogy ez mennyi kalóriát éget,és mennyi időm van egy ilyen csöpség és a házimunka mellett enni...Jó,azt elismerem,hogy rutintalan vagyok,még az eső gyereknél tartok! Én nem tudom más hogy csinálja,de nagyon ügyes,ha még unatkozni is van ideje...
 • Luna-J
  2016-11-03 09:51:32
  Reggeli: miért nem esztek együtt? mi mindig azt csináljuk. babát etetni kell? egyél előtte!
  Mosás: összegyűjtesz egy adagot és délután/este mosol,nem reggel.
  Porszívózás: erre van a hétvége
  Ruha: kikészíted este a másnapit
  Főzés: eek rendelés o.O egészségtelen,azt se tudod mi van benne. ezt is előkészíted előre,és lehet előre főzni.

  Nem kell feláldoznod magad a családért,csak át kell szervezni a napirendet
 • Adrienn
  2016-11-08 11:39:28
  Érdekes így hat és fél év távlatából viszaolvasni az első bejegyzést. :)))) Igen, ilyen időszak is volt. :) Hála Istennek, túl vagyunk már ezen is. :) Most minden normális mederben zajlik, és más gondok váltották fel az akkori "rinyálást". :)

  Luna: ergyébként hány gyerkőcöd van? Mekkorák?

  Vicces gondolat, az estére hagyott mosás. :) A hétvégi porszívózás sem hiszem, hogy jó megoldás. De persze ki mivel szereti tölteni az estéket, hétvégéket. :)

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media