2023. március 29., szerda - Auguszta napja

mt

Szünet - karantén

Szünet - karantén
Születési ideje:2018-06-14
Neme:Lány
Szerző:Adrienn
Első bejegyzés:2018-06-15
Utolsó bejegyzés:2020-04-03
Megtekintve:127
  • Joghurt házilag

    2020-04-03 16:01:24

    Ma kipróbáltuk a neten keringő receptek egyikét (kicsit átírva), és saját joghurtot gyártottunk. Bár minden recept azt mondta, hogy a tartós tej alkalmatlan erre, de most csak ez van itthon sajnos - sok napja bezárva. 2,8 %-os tartós bio tejet használtunk, és natúr Aktívia joghurtot. Ez volt itthon, amire az volt írva, hogy élőflórás. :) Fél liter tejet megmelengettem kicsit, amolyan kézmelegre és egy pohár jughurtot a fent említettből belekavartam. Az egészet egy csodaszép mézes köcsögbe tettem - merthogy azt másra sem használtam, így legalább egy kicsit rusztikusan néz ki -, majd a köcsögös tej-joghurtkeveréket a radiátor tetejére tettem 6 óra hosszára, lefedve, és láss csodát: JOGHURT lett az egész. :) Most igyekszünk majd nem mindet egyszerre felfalni, mert ha egy kicsi marad az alján, csak fel kell öntenem ismét langyos tejjel, melengetni, és a végtelen folyamat be is indult. :)

    Összefoglalva tehát

    Hozzávalók:

    • Fél liter tej (2,8%-os)
    • 1 kis doboz jughurt (élőflórás)

    Az elkészítés menete:

    1. A tejet langyosítsd meg.
    2. Keverd el benne a joghurtot.
    3. Lefedve, meleg helyen hagyd állni 6-8 órát.
    4. Tedd hűtőbe fogyasztásig.
    Joghurt házilag
    Megosztás:
Hozzászólások
  • pankabebi
    2020-05-11 20:53:26
    érdekes recept.
  • Adrienn
    2020-05-11 21:56:44
    Köszi. Finom joghurt lesz belőle. :) Mi eperlekvárral szeretjük a legjobban.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media