2020. július 13., hétfő - Jenő napja

mt

Gábor Zsolt

Gábor Zsolt
Születési ideje:2012-05-27
Neme:Fiú
Szerző:csucsubaba
Első bejegyzés:2012-07-15
Utolsó bejegyzés:2014-05-28
Megtekintve:401
 • Sz. Gábor Zsolt születése

  2012-07-15 20:39:22

  Egy angol  kórházban szültem, bár nem ez a lényeg.

  Kisfiam a terhességem 32. hetének első napján született.

  Először is jó tudni, hogy nagyon sokszor mondtam a védőnőmnek, hogy fáj a hasam. Kb a 8. héttől  kezdődött. Persze erre mindig az volt a válasz, hogy „ez normális”. Mi nem igazán éreztük annak, de hiába szerettünk volna ultrahangot meg vizsgálatot, nem kaptunk.

  A terhesség 30. hetében jártam, mikor  erős menstruációs fájdalmat és összehúzódást éreztem. Felhívtam a kórházat. Na vajon mit mondtak? 4 napot nem tudtam menni dolgozni, annyira fájt, de vizsgálat nem volt. Rá pár napra, a 31. hét közepén (szerda) időpontom volt a védőnőnél. Na ő mit mondott a fájdalmaimra? És hozzátette, mivel tapintás alapján a baba mérete határokon belül van, nincs vizsgálat.

  2 napot dolgoztam és mivel forgalmas volt, 4-6 óra helyett 8-at dolgoztam. Péntek délután éreztem, hogy nem tudok másnap dolgozni. Este már valami sűrű is folyt belőlem. És egyre sűrűbben kellett pisilnem.

  Szombat reggel megbeszéltük Gáborral, hogy hétfőn bemegyek dolgozni max 4 órát és lebeszélem, hogy abbahagyom.

  Egyre többet kellett pisilnem, aztán valami barnás színű sűrű valami jött ki belőlem, és egyszerre nagyon nagy volt és sok.

  Rá nemsokra, mikor röhögtem hirtelen azt hittem bepisiltem. Onnantól kezdve minden rezzenésre csurgattam.

  Gondoltam ez is a terhesség egyik mellékhatása, de azért eszünkbe jutott a magzatvíz is.

  Felhívtam a kórházat. Másfél óra volt, amíg végre felvette valaki  az ügyeleten(du. 2 körül). És a kedvencemet reagálták: „Első terhesség? Vegyen be egy paracetamolt, ha rosszabb, hívjon vissza”

  Átnézegettem miket kell a kórházba összecsomagolni, miket kell még beszerezni. bár nem gondoltam volna, hogy aznap bemegyek, de éreztem, hogy hamarosan.

  Közben érdeklődtem neten, mi lehet velem.

  Valahol olvastam, hogy ami kijött belőlem az a nyákdugó, és lehet, hogy szivárog a magzatvíz.

  Este 8 körül bementünk a kórházba, mert nem tudtam mi van velem. Aggódtam. Nem múlt el sem a szivárgás, sem a fájdalom.

  Érdeklődtek, hogy hívtam e őket, mielött bementem. Mondtam, igen, még délután. Az nem volt jó, mert nem szóltam, és csak úgy lehet menni, ha szólok. Ez nagyon fontos.

  De azért, mikor beértem, kértek vizelet mintát, amit utólag belegondolva, szerintem meg se néztek, mert már abból kiderülhetett volna, hogy gond van.

  Aztán 10-kor csak elkezdtek vizsgálni. Először rám rakták a baba szívhang figyelőt. Ment egy darabig. Aztán mivel nem múlt a fájdalmam, sikerült kikönyörögni egy dokit.

  Elkezdett vizsgálni azzal a fém izével (amit kenet vételnél is használnak), na akkor elkezdtem ordítani, annyira fájt. Aztán a doki meg a nővér is hátraugrottak. A nővér kiszaladt. Kérdeztem mi történt, a doki azt mondta, elfolyt a maradék magzatvizem, viszont nem vagyok kitágulva.

  Kint leültettek, amíg megbeszélte pár doki, hogy mi legyen. Azért mondták, hogy lehet hogy aznap éjjel át kell mennünk egy másik kórházba, mert korai a baba és császárral kiveszik.

  Kb. fél óra múlva megnéztek ultrahangon, látták, hogy a baba jól van elhelyeztkedve, virgonckodik odabent és minden rendben vele, és hogy a magzatvíz tovább termelődik.

  Bent tartottak és kaptam szteroidot a tüdejére meg inekciót arra, hogy még 4-6 hétig bent maradjon.

  Az éjszaka eltelt, kisebb fájásokkal.

  Másnap szintén kaptam szteroidot reggel és délután is.

  Elvoltam egész nap, néha volt fájdalmam, ami vagy erős volt, vagy nem. Este 6 felé kezdett erősödni és sűrűsödni. A nővér nem igazán törődött vele, de adott kettő paracetamolt. 6-7 között elég sokszor mondtuk, hogy jöjjön egy orvos és nézzen meg, de azt mondták ez normális, a babaszív figyelő nem mutatja, hogy szülni fogok, ne aggódjak, még van pár hetem.

  Aztán sikerült meggyőzni az egyik nővért, és jött a doki. Kiderült, hogy kitágultam 2-3 cm-re és közölte vasárnap este fél 8-kor, hogy megyek a szülőszobába és másnap reggelre meglesz a baba.

  Bent volt egy védőnő, egy szülésznő ésa Gábor. Mire felértünk a szülőszobába, már 1-2 percesek voltak a fájdalmak. Mondták, hogy nyugodjak meg, még van időm. Nem hitték el, hogy annyira fájok, amennyire mutatom.

  Hiába kértem fájdalomcsillapítót, nem adhattak, mert meg kellett várni a dokit, akire a baba miatt volt szükség. Viszont szívhattam egy kis gázt, amitől valamicskét tompult a fájdalom.

  Azt mondták 10 percen belül jön a doki.

  Hát jött is időben. 20.17 perckor megérkezett a doki és meglepődve nézte, hogy épp elvágják a köldökzsinórt.

  Gyorsan elvégezték a szükséges tisztogatásokat a babán, betették egy inkubátorba és elvitték. Sajnos nem ölelhettem magamhoz, de 2 óra múlva megnéztük és nagyon jól volt.

  A szülésről még annyit, hogy egyszercsak annyira elkezdett fájni a hasam, hogy mondtam, hogy jön a baba, a szakértők meg mondták, hogy nem jöhet még, van időm. De erősködtem, hogy jön, a szülésznő meglesett és közölte, hogy ott a feje búbja.

  Fogták is a fejüket és gyorsan elhúztak. Nagy szerencséjük van, hogy minden rendben volt. A bűntudat az arcukra volt írva.

  Mikor hazajöttem, felhívott a védőnőm, kérdezte, hogy miért nem mondtam neki szerdán, mikor voltam nála, hogy fáj a hasam. De hát mondtam neki. Aztán kérdezte, hogy adott e nekem papírokat a szülésről, mert az olyan fontos. Igen adott, de szülés elött 8 héttel még nem azokat olvasgattam.

  Hát azt hiszem mindent leírtam. Szerintem felháborító. De szerencsére nem volt gond.

  A lényeg, kisfiam egészségesen jött világra a terhesség 32. hetének 1. napján 1,84 kg-mal. 19 napot töltött a kórházban. Ebből 3-at inkubátorban. Azért nem engedték elöbb haza, mert nem érte el a 2 kilót. De 2,06 kg-mal haza jöhetett.

  Megosztás:
Hozzászólások
 • Szilvi81
  2012-07-16 08:40:50
  Anikó, örülök, hogy minden rendben a picivel! Olvasva soraidat, meg a várandóság alatti beszélgetésünkből ismét azt tudom leszűrni, hogy ugyan a Magyar egészségügy a béka feneke alatt van, de ha a dokinak azt mondod, hogy valami nem stimmel, akkor rendesen megvizsgál! Nem küld haza azzal, hogy nincs semmi bajod!
  Gratulálok a kisfiatokhoz! Nagyon szép baba!
 • csucsubaba
  2012-07-16 16:43:40
  Hát igen, otthon sose ráztak le a dokik..
  Köszönjük szépen!!

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media