2020. augusztus 04., kedd - Dominika, Domonkos napja

mt

Lénárd

Lénárd
Születési ideje:2005-05-30
Neme:Fiú
Szerző:Adrienn
Első bejegyzés:2008-03-20
Utolsó bejegyzés:2014-11-11
Megtekintve:7102
 • Anyák napja hajnalán

  2011-05-02 01:46:13

  A babatalálkozóval kapcsolatosan kettős érzés van. Egyrészt úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült, másrészt bánom nagyon, hogy Lénit nem vittem magammal. Tudom, hogy nagyon élvezte volna, de egyszerűen nem tudok szétszakadni. Olyan jó lenne, ha lenne belőlem még vagy kettő, és jól beosztanánk a gyerekekkel való foglalkozást. A következő találkozó is hétköznapra esik.... Megpróbálom oda elvinni. Remélem, hogy Hajni (a bűvész) megint eljön, mert Léninél nagy sikere lenne.

  A babatali után, még a ricsajtól zúgó fejel elutaztunk Mamóékhoz. Egy igazi nagy mókaként élték meg a kicsik az anyák napját és az azt megelőző napot. Sétáltunk, kiskacsákat, nyuszikat nézegettek, játszótereztünk, tanyán voltunk, jégkrémeztünk, nagyítóval tüzet csináltunk, tüzeskedtünk, nyárson virslit sütöttünk, szaladgáltunk, otthon nagyot játszottunk, jókat ettünk, virágot vettünk, köszöntöttünk. Átadtuk az ajándékokat, amiket gyártottunk. Kis túlzással szerintem tökéletes nap volt.

  Az ovis anyák napjával kapcsolatosan viszont mélyen csalódott vagyok. Azt teljesen megértem, hogy a bölcsiben még nem produkáltatják a gyereket, de az óvoda, ráadásul 6 éves gyerekekkel, azért már adhatna ennyit a dologra. Azt megértem, hogy a különleges eseményekkor nem mehetünk be az oviba, a karácsony már rosszul esett, ez meg mélységesen elkeserít, felháborít. Sírni tudnék magamban. Az igaz, hogy nagyon szép ajándékot kaptunk, de a fiam csak ennyit tudott mondani: "Boldog anyák napját!" Egy verset, egy éneket, egy mondókát vagy valamit azért én elvártam volna. 6 évesen még mindig csak ugyanazokat a verseket mondja, amiket megtanítottunk neki 4 éves korára. Bosszant, hogy amikor a legjobban lehetne a gyerek memóriáját fejleszteni, nem történik semmi. Itthon én hiába gyötröm, hiába szélesítem a kis fejét, ha az oviban töltött 8 óra alatt teljesen visszaépül. Egy megoldás marad. A kötelezően oviban töltendő idő után azonnal hazahozom, és foglalkozni kezdek vele, vagy elhordom foglalkozásokra. A bökkenő az egészben az, hogy akkor tuti nem dolgozom, ergo pénzt nem keresek, és még fizethetek is mint a katonatiszt a különórákért. Pedig olyan okos, értelmes kölyök, csak sajnos így a szemem előtt kallódik el. Nem is baj, ha suliba megy szeptembertől. (Bár, kíváncsi leszek arra is.)

  Anyák napja hajnalán
  Megosztás:
Hozzászólások
 • dtrizner
  2011-05-02 12:11:34
  Sajnos egyre több helyről hallom ugyanezt Adrienn. Az ovik már inkább csak gyerekmegőrzőként működnek, mint oktatási intézményként. Ha jó sulit sikerül választani, talán jobb lesz a helyzet.
 • Adrienn
  2011-05-02 12:41:07
  Igen, de ez a gyerek "legeltetés" szerintem luxus. Eltékozoljuk a tehetségeinket!!!!!
 • julcsianyu
  2011-05-04 07:44:09
  Sajnos nálunk is ugyanez van.Ha otthon nem foglalkozol a gyerekkel,akkor nem fejlődik sehová.Nekem még könnyű,mert van rá időm,de mi van akkor ha a szülők reggeltől-estig dolgoznak?Akkor tényleg simán elvész a tehetség.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media