Bolgár bableves
2011-02-22 14:37:13 -
![]() |
Bolgár bableves
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A babot megmosom, elkészítés előtt 4-5 órára beáztatom, majd újra átmosom.
Egy nagy edényben, kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom.
Ráöntöm a babot, felöntöm annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, majd hagyom főni lassú tűzön, körülbelül 30-40 percig.
Hozzáteszem a megtisztított, apróra kockázott répát, papikát és zellert.
A főzés vége felé, mikor már majdnem megpuhult az összes zöldség, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot és az egész menta, vagy rozmaring ágat.
5-10 percig még forralom, majd tálalhatom is.
Tartalmas bolgár egytálétel.
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!
Hozzászólások
- timedli2011-02-22 22:00:33Hmmm, ez biztosan nagyon fincsi!!!
- Adrienn2011-02-22 22:25:27Összefutott a nyál a számban tőle. Ezen felbuzdulva sütöttem egy hagymás tojást. :))) Az is finom, de messze nem ilyen. :)
Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.