2017. január 16., hétfő - Gusztáv napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 9.
  • Bodzaszörp, ahogy én csinálom

    Konyhában » Italok

    Készíthetünk több hétre előre is bodzaszörpöt, ami sűrű, szirupszerű, hígítani lehet vízzel. Ekkor 2 kilogramm kristálycukrot 2 liter vízzel felforralok (szirup lesz belőle). Hagyom teljesen kihűlni, 2 ek citromsavat keverek hozzá, belekarikázok két egész ...
  • Eper turmix

    Konyhában » Italok

    A földiepreket alaposan megmossuk, eltávolítjuk a szárait, majd egy hosszúkás, turmixolásra szánt edénybe helyezem. meglocsolom 1-2 teáskanálnyi mézzel. (Ugyan a mézet nem adjuk egy éves kor alatt, mert botulizmust okozhat, de egy éves kor fölött inkább ez...
  • Orgona szörp

    Konyhában » Italok

    Az orgonavirágokat leszedegetem a zöld száráról. Ez igen hosszadalmas feladat, de megéri a fáradozást. A leszedett orgonavirágokat feltettem vízben főni. Pár perc forrás után botmixerrel kicsit összetörtem, majd fél óra pihenés után leszűrtem az egészet, h...
  • Diótej, mandulatej

    Konyhában » Italok

    Az elkészítés menete: Diótej: A vanília kivonaton kívül az összes hozzávalót tegyük egy közepes méretű turmixolóedénybe, öntsük föl 1 csésze vízzel, majd alaposan turmixoljuk krémes állagúra. Adjuk hozzá a többi vizet, és keverjük egyenletesre. Majd vegyün...
  • Forró csoki

    Konyhában » Italok

    Húsvét után vagyunk, és az éléskamra felső polca tele van csokinyuszival, csokicsibével és csokitojással. Eszembe jutott, hogy csinálok egy sütit, aminek a tetejére csinálok belőle csokimázat. Semmi mást nem tettem, csak gőz fölött megolvasztottam egy adag...
  • Immunerősítő homoktövis szörp

    Konyhában » Italok

    A homoktövis jellemzői: C-vitaminban igen gazdag, az egyik legideálisabb vitamin pótló. Almasavat, flavonoidokat, zsíros olajokat bőven tartalmaz. Növeli szervezetünk védekező képességét, jelentős immunerősítő. Gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a meg...
  • Banán turmix

    Konyhában » Italok

    A túlérett, megbarnult banánokat semmiképp se dobjuk a szemetesbe. Készítsünk belőlük tápláló italt magunknak vagy kicsinyeinknek. Természetesen mossuk meg a banánt mielőtt megszabadítanánk a héjától, hiszen a külföldről behozott zöldségek, gyümölcsök ta...
  • Málnalevél tea

    Konyhában » Italok

    Egy csészényi forró, de nem lobogó vízhez adjunk egy teáskanálnyi szárított málnalevelet. fedjük le, majd hagyjuk, hogy 10 percig ázzon a málnalevél a közel 80-90 fokos vízben. 10 perc után a forrázatot leszűrjük, és kedvünk szerint ízesítjük.
  • Alkoholmentes forralt bor

    Konyhában » Italok

    Valljuk be, hogy mindenki szereti a karácsonyi vásárban, amikor a finom forralt bor illat megcsapja az orrát. Készítsünk otthonunkban alkoholmentes változatot, hogy a gyerekek is kedvükre ihassák ezt a téli finomságot.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media