2017. június 24., szombat - Iván napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 9.
  • Bodzaszörp bogyóból

    Konyhában » Italok

    A bodza bogyóját alaposan megmosom, és egy turmixtálba teszem a leszedett bogyókat, szár nélkül. Kevés vízzel felöntöm, és összeturmixolom. A turmixolt, sűrű bodzalevet ízlés szerint hígítom, édesítem, majd citromlével kicsit savanyítom. A kész bodzaszörpö...
  • Levendula tea

    Konyhában » Italok

    2 teáskanálnyi levendulavirágot öntsünk le egy csészényi forrásban lévő vízzel. Hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük le. (Ha van otthon kéznél teatojás, akkor nyugodtan használjuk.) Hagyjuk hűlni kicsit, majd mézzel ízesítve fogyasszuk. Fontos, hogy az ázá...
  • Barack turmix

    Konyhában » Italok

    A barackokat megmosom, meghámozom, a húsát a magtól elválasztom. A gyümölcshúst felkockázom és turmixtálba teszem. Felöntöm narancslével, és néhány másodpercig turmixolom. Felöntöm vízzel és mézzel édesítem. TIPP: Ha nincs otthon narancslé, tisztított nara...
  • Házi készítésű szörp meggyből

    Konyhában » Italok

    Készítsünk otthonunkban meggyszörpöt, sokkal egészségesebb, finomabb, mint a bolti. A meggyszezonnak ugyan már régen vége, de a gán maradt, mostanra mézédes meggy kiváló szörpkészítésre. A meggyet megmosom, egy nagy tálba teszem és kimagozom. A kimagozott ...
  • Levendula szörp

    Konyhában » Italok

    A levendula virágokat beáztatom egy tál hideg vízbe, literenként 2 teáskanálnyi citromsavat adok hozzá. Egy egész napig állni hagyom. Másnap az egészet megfelelő főzőedénybe helyezem és felforralom. A felforrt szörp tetejéről a levendula virágok nagy részé...
  • Rizstej házilag

    Konyhában » Italok

    A fél kiló rizst feltesszük főni, körülbelül 2-3 szoros mennyiségű vízzel takarék lángon, hiszen az a cél, hogy a rizst jól elfőzzük, és jó sok leve maradjon. Néha megkavarjuk, ellenőrizzük, hogy nem ragad-e le véletlenül. Amikor a víz kellően fehéres-vilá...
  • Banán turmix

    Konyhában » Italok

    A túlérett, megbarnult banánokat semmiképp se dobjuk a szemetesbe. Készítsünk belőlük tápláló italt magunknak vagy kicsinyeinknek. Természetesen mossuk meg a banánt mielőtt megszabadítanánk a héjától, hiszen a külföldről behozott zöldségek, gyümölcsök ta...
  • Málnalevél tea

    Konyhában » Italok

    Egy csészényi forró, de nem lobogó vízhez adjunk egy teáskanálnyi szárított málnalevelet. fedjük le, majd hagyjuk, hogy 10 percig ázzon a málnalevél a közel 80-90 fokos vízben. 10 perc után a forrázatot leszűrjük, és kedvünk szerint ízesítjük.
  • Alkoholmentes forralt bor

    Konyhában » Italok

    Valljuk be, hogy mindenki szereti a karácsonyi vásárban, amikor a finom forralt bor illat megcsapja az orrát. Készítsünk otthonunkban alkoholmentes változatot, hogy a gyerekek is kedvükre ihassák ezt a téli finomságot.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media