2024. április 18., csütörtök - Andrea, Ilma napja

mt

Rablónyárs

rablónyárs

Rablónyárs

(Elkészítési idő: 30 perc)

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell filé,
  • 2 közepes burgonya,
  • 1 kaliforniai paprika,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 kicsi cukkini,
  • esetleg paradicsom,
  • sült csirke fűszersó,
  • 1 csipet fahéj,
  • nyársak,
  • alufólia.


Az elkészítés menete:

Rablónyárs készítésekor a nyársat a hozzávalók előkészítése előtt érdemes kevés vízbe beáztatni, így  később nem szárad ki, nem szenesedik el a sütés alatt. A csirkemell filét folyóvíz alatt alaposan mosd meg, távolítsd el az inakat, kockázd fel, majd fűszerezd be. A zöldségféléket mosd meg alaposan. A burgonyát hámozd meg, és vágd karikákra. Karikázd fel a cukkinit is, és a paprikát, hagymát vágd nagyobb kockákra.

Tűzdeld a nyársra a húst és a zöldségeket felváltva. Törekedj arra, hogy egy nyárson harmonikusan helyezkedjenek el húsok is, és köretként ehető zöldfélék, burgonyakarikák is.

A kész nyársakra szórj még egy kis fűszert és egy csipet fahéjat - ez egy különlegesen finom ízt ad neki -, majd csomagold őket egyenként alufóliába. A fóliás nyársakat tedd tűzálló edénybe, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig. Mielőtt végleg kivennéd a sütőből, egy nyárson ellenőrizd, hogy jól átsült-e a nyárs tartalma.

TIPP:

A paradicsomot és s burgonyát soha ne tűzd egymás mellé, mert e paradicsom savassága miatt a burgonya nem fog megpuhulni.

SAVANYÚSÁG TIPP:

  • Otthon készített friss csalamádé, vagy kovászos uborka nagyon finom hozzá.
  • A nyárs kiadósabbá tehető néhány szelet szalonna, bacon hozzátűzésével.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:
Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media