Rablónyárs
Rablónyárs (Elkészítési idő: 30 perc) Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
Rablónyárs készítésekor a nyársat a hozzávalók előkészítése előtt érdemes kevés vízbe beáztatni, így később nem szárad ki, nem szenesedik el a sütés alatt. A csirkemell filét folyóvíz alatt alaposan mosd meg, távolítsd el az inakat, kockázd fel, majd fűszerezd be. A zöldségféléket mosd meg alaposan. A burgonyát hámozd meg, és vágd karikákra. Karikázd fel a cukkinit is, és a paprikát, hagymát vágd nagyobb kockákra.
Tűzdeld a nyársra a húst és a zöldségeket felváltva. Törekedj arra, hogy egy nyárson harmonikusan helyezkedjenek el húsok is, és köretként ehető zöldfélék, burgonyakarikák is.
A kész nyársakra szórj még egy kis fűszert és egy csipet fahéjat - ez egy különlegesen finom ízt ad neki -, majd csomagold őket egyenként alufóliába. A fóliás nyársakat tedd tűzálló edénybe, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig. Mielőtt végleg kivennéd a sütőből, egy nyárson ellenőrizd, hogy jól átsült-e a nyárs tartalma.
TIPP:
A paradicsomot és s burgonyát soha ne tűzd egymás mellé, mert e paradicsom savassága miatt a burgonya nem fog megpuhulni.
SAVANYÚSÁG TIPP:
- Otthon készített friss csalamádé, vagy kovászos uborka nagyon finom hozzá.
- A nyárs kiadósabbá tehető néhány szelet szalonna, bacon hozzátűzésével.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!