2017. október 23., hétfő - Gyöngyi napja

mt

Lasagna - Garfield kedvence

2017-06-16 23:18:48

lasagna

Lasagna - Bolognai

Hozzávalók:

  • 1csomag lasagna tésztalap,
  • 50 dkg marha + sertés darálthús vegyesen,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1 konzerv darabolt paradicsom,
  • ketchup,
  • olaj, vaj,
  • só, bors, oregánó, bazsalikom,
  • reszelt (parmezán) sajt.

    Besamelhez:

  • 7 dl tej,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg liszt,
  • só, őrőlt szerecsendió.

(Elkészítési idő: 80-90 perc)

Az elkészítés menete:

Az egyik fej hagymát megmosom, megtisztítom, apró kockákra vágom, és kevés olajon üvegesre pirítom.

A hagymára ráöntöm a paradicsom konzervet, melyet kevés víz hozzáadásával puhára/pürére főzök.

Egy másik edényben, a másik, szintén megmosott, apróra vágott hagymán elkezdem megpirítana a darált húst.

Mikor a hús megpirult, hozzáöntöm a paradicsompürét, ketchupot és a fűszereket. Jól összekeverem, és újra forralom.

Elkészítem a besamel mártást az alábbiak szerint:

A felolvasztott vajhoz folyamatos keverés mellett apránként hozzáteszem a lisztet és a tejet. Vigyázni kell, nehogy csomós legyen.

Kis lángon főzőm. Mikor már sűrű szószt kapok, fűszerezem.

Összeállítom a lasagnat:

Egy magas falú tepsit vagy tűzálló edényt kivajazok és beleöntöm az első réteg besamelt.

Erre ráfektetem a tésztalapokat egy sorban, rá a darált húsos ragunk, majd egy réteg reszelt sajt. Majd újra, besamel, tésztalap, ragu, sajt. Addig folytatjuk a rétegezést még az edény tart. A legfelső tésztarétegre ráöntöm a maradék besamelt, kis vajkockákat teszek rá, és megszórom reszelt sajttal.

Forró sütőbe (50-60 percre) még a sajt szépen megpirul a tetején.

Kockákra vágva tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:
Hozzászólások
  • Adrienn
    2010-08-19 12:48:51
    Nagy kedvencem a lasagna. :) Kóstoljátok meg Ti is! :)
  • nikletty
    2010-08-19 14:01:20
    szia
    te a lapokat akkor nem főzöd meg kicsit előre? nem marad kemény?? nekem azt tanácsolták, hogy nagyon kis ideig kicsit forró vízbe tenni, mert kemény maradhat a tészta.
  • Adrienn
    2010-08-19 14:55:11
    Nekem nem maradt kemény. 50 perc a sütőben bőven fedezi a 12-16 perc főzési időt. Talán, ha nem adsz hozzá elegendő folyadékot, akkor maradhat kemény. No, meg tésztája válogatja.

    Bevallom őszintén én csak nagyritkán készítem bolti tésztából. Leginkább azonnal gyúrt tésztát, vagy házi, szárított, vékony tésztát használok. Ezeket itthon egy unalmasabb napon a gyerekekkel előre tudjuk gyártani. Van gépem hozzá, a kicsik meg élvezik, hogy tekerhetik.

    10 dkg liszthez használok egy tojást, meg egy kevés sót. Pillanatok alatt elkészül. Még kézzel gyúrni is lusta vagyok. Beleteszem a lisztet, tojást, sót a tálas mixer táljába, és a kések gyönyörűen összedolgozzák. 1 perc az egész.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media