2018. szeptember 21., péntek - Máté, Mirella napja

mt

Sajt Fondue

2011-03-25 14:40:37 - BettyBlue

Sajt Fondue
Sajt Fondue

Hozzávalók:
  • 40 dkg trappista sajt,
  • 40 dkg ementáli sajt,
  • 20 dkg füstölt sajt,
  • 2 dl fehérbor,
  • ízlés szerint só, bors,
  • szalámi, sonka, virsli,
  • répa, zeller, uborka, retek ...stb
  • pirítós, bagett.

Az elkészítés menete:

Felkockázom az összes sajtot, majd egy tűzálló magasabb falú edénybe beleöntöm a bort és hozzáadom a sajtkockákat.

Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felmelegítem.

Ha van speciális fondue készletünk akkor az egényt egy tartóra, égő mécses felé helyezem a megterített asztalon, ha nincs akkor (érdemes beszerezni egy ilyen szettet) lehet, hogy párszor vissza kell tenni a tűzre az edényt ha kihül és megkeményedik a sajtszósz.

A felszeletelt zöldségeket, husokat, kenyeret villára szúrva a sajtba mártogatva fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:
Hozzászólások
  • schgeorgina
    2011-03-25 17:31:33
    Mindig is szerettem volna tudni, mi kell a sajtfondühöz, és hogyan is kell elkészíteni. Köszi!!!
  • lszilvia
    2011-03-25 20:35:13
    Csajok engem a csokifondü is érdekelne :) hogyan kell igazán finit? És milyen csokiból a legjobb? Köszi :)

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media