Húsvéti csirke – töltött tojás recept
Húsvéti csirke - Hozzávalók 10 darabhor:
|
A hagyományos húsvéti töltött tojás receptet vicces formában is elkészíthetjük, így a család kisebb tagjainak is örömet okozhatunk vele. Ebbe a tojásba aszalt sárgabarackos, és krémsajtos töltelék került.
Az elkészítés menete:
A tojásokat a szélesebb csücsküknél fogva vágjuk ketté, azaz kb. 1 cm vastagságban vágjuk le az aljukat.
A sárgákat óvatosan vegyük ki belőlük.
A levágott, kikapart részeket tegyük egy asztali mixerbe, adjuk hozzá a krémsajtot, sót, borsot, és a beáztatott barackokat. Turmixoljuk le.
A sajtlapokból szúrjunk ki 10 akkora átmérőjű korongot, mint kb. a tojásaink átmérője (kb. 5 cm), és a széleikből 2-2 db a félkörnél kisebb körszeleteket (ezek lesznek a szárnyak).
A megtisztított sárgarépát vékonyan karikázzuk, és ebből alakítsuk ki a csőröket.
A tojásokat töltsük meg. Kicsit többet töltsünk beléjük, mint a nyílás magassága.
A töltött tojásokat tapasszuk a sajtkorongokra.
Egy hegyes késsel kicsit vájjuk ki a szemgödröket. Ez azért kell, mert a tojás fehérjébe nem nagyon lehet belenyomni simán a borsszemeket. A lyukakba helyezzük bele a borsokat, azaz a szemeket.
A csőr részhez pedig nyomjunk be szintén késsel egy vágást, majd helyezzük be a csőröket.
A maradék töltelékkel tapasszuk rá a csirkékre a szárnyakat, illetve nyomjunk a fejük tetejére kis bóbitákat. Ezekre tehetünk taréj gyanánt sáfrányos szeklicét. Ha ilyenünk nincs, pirospaprikával színezzük meg a krémet pirosra, és ezt nyomjuk a fejük búbjára.
Jó étvágyat kívánok!A receptet beküldte, és a fotót készítette: Hadarik Rita (Budapest) - www.ritakonyhaja.hu
Köszönet érte!
Küldd be Te is saját, kreatív ötleteidet! Vegyél részt Te is a húsvéti kreatívkodásunkban!