2017. december 16., szombat - Aletta, Etelka napja

mt

Sült alma

2017-10-16 23:22:28 - BettyBlue

Sült alma
Sült alma

Hozzávalók:
  • 4-6 db alma (bármilyen fajta, szezontól függően)
  • baracklekvár,
  • darált dió,
  • tálalásnál fahéjas porcukor.

Az egész konyhát finom illatba burkoló, tavasz váró, finom desszert.

Az elkészítés menete:

Megmosom, kicsumázom az almákat. Nem kell meghámozni, mert majd rásül kicsit a héja.

A lekvárba belekeverem a diót és ezt szépen beletöltöm a lyukas almákba, amiket előzőleg beleállítottam egy tűzálló edénybe. Így legalább nem fog szétfolyni a lekváros keverék. Kb. 180 fokon addig sütöm míg az alma héja elkezd "összefonnyadni"- repedezni. Kicsit forgatni is szabad sülés közben.

Ha elkészült, a forró almákat tálra szedem és megszórom a fahéjas porcukorral.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:
Hozzászólások
  • Adrienn
    2011-09-26 12:24:49
    Ebéd utáni desszert? :)
  • timedli
    2011-09-26 22:20:37
    Fincsi, fincsi, fincsi!!!!!!
  • Adrienn
    2011-09-27 10:16:54
    Én is nagyon szeretem. Ettől jobban talán csak a bundás almát karamell öntettel. :)

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media