2022. január 21., péntek - Ágnes napja

mt

Kukoricamálé

2010-06-25 12:30:58

málé

Kukoricamálé

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás,
  • 1 dl tej,
  • 1 dl étolaj,
  • 1 dl cukor,
  • 2 dl kukoricadara,
  • 2 dl liszt,
  • 1 sütőpor,
  • 3 alma reszelve.


Az elkészítés menete:

A hozzávalókat összekeverjük, kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy a kukoricadara kellően megdagadjon.

Egy közepes tepsit ki kell vajazni, a masszát beleönteni, tetejére foltokban szilvalekvárt csöpögtetni és közepes lángon 30-40 perc sütés után már fogyasztható is.

Van aki a kész málét még porcukorral megszórja, de úgy gondolom, hogy a benne lévő cukortól és a lekvártól kellemesen édeskés.

TIPP:

  • Eperszezonban eperlekvárral, cseresznyeszezonban cseresznyelekvárral is kitűnő.
  • A kukoricamálé sós változata, természetesen cukor és lekvár nélkül sültekhez (kacsa, oldalas) köretként kiváló.

Jó étvágyat kívánok!

A receptet és a fotót beküldte: Timedli (Köszönet érte!)

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media