2022. augusztus 09., kedd - Emőd napja

mt

Kefíres sütike

2010-11-16 10:52:17 - timedli

Kefíres Sütike
Kefíres sütike

Hozzávalók:
  • 1 pohár kefír,
  • 1 pohár cukor,
  • 1/2 pohár étolaj,
  • 2 pohár liszt
  • 1 db tojás,
  • 1/2 csomag sütőpor
  • gyümölcsdarabok.

Az elkészítés menete:

Nagyon gyors, egyszerű és fincsi!

A hozzávalókat egy tálba mérem, pohárként a kefíres poharat használom.

Az egészet csomómentesre keverem. Nagyon sűrű masszát kapok, amit egynletesen elkenek a kivajazott, lisztezett tepsiben.

A teteje ízlés szerint bármilyen gyümölccsel kirakható. A képen látható süti szilvával és ringló szilvával készült, de sárgabarackkal, szederrel, meggyel, szőlővel, stb. is nagyon finom.

180 fokos sütőben addig sütöm, amíg a közepe sem tapad hozzá a fogvájóhoz.

Jó étvágyat kívánok!

A receptet beküldte: Timedli. Köszönet érte!

Töltsd fel Te is kedvenc receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:
Hozzászólások
  • Adrienn
    2010-11-16 14:24:44
    Ez nagyon guszta! Kipróbálom!
  • lszilvia
    2010-11-16 15:59:26
    Hali :) megint egy jo kis reci tőled :) Aszalt gyümölcsöt teszel rá vagy beffőtbből? Jó tudom a friss is mehet rá :) Köcce a választ:)
  • timedli
    2010-11-16 20:39:18
    Eddig csak friss gyümölcsöt használtam, még nem próbáltam mással, de tuti jó.
  • kiccnellike26
    2010-11-17 10:42:26
    Hűűű, de gusztusos! Összefolyt a nyál a számban, imádom az ilyen sütiket! :))
  • sheila
    2010-11-17 11:58:44
    Ennek prósza a becsületes neve :)
  • timedli
    2010-11-17 14:05:24
    Nem, én göcseji lány vagyok, ahonnan a prósza származik, de ez nem az :-) A prósza burgonyából készül.
  • sheila
    2010-11-18 14:01:38
    Dél- Somogyban mi igy készitjük a prószát ahogy te itt a receptet leirtad.
  • sheila
    2010-11-18 14:03:04
    és burgonyamentesen esszük :)
  • timedli
    2010-11-18 14:50:22
    eszik így is úgy is, de a prósza és a dödölle göcsejből származik, mindkettő burgonyás étel, és semmiképp nem édes :-D
  • sheila
    2010-11-18 15:01:12
    Köszi a tájékoztatást, másodszor irod le hogy Göcsejből származik mi Somogyban ugyanigy készitjük a prószát ahogy irod cukor mentesen(csak a tésztájában van némi cukor), én kérek elnézést :D
  • Adrienn
    2010-11-18 16:50:40
    Egy Nagy Nikolett nevű lányka küldött annak idején prósza receptet nekünk. Én akkor ki is próbáltam azt is. http://picibaba.hu/konyhaban/desszertek/kefires-prosza Mindkettő finom. A timedlié lágy tésztájú, szinte krémes a tészta is, a másik süti kicsit szikárabb, piskóta-szerűbb. Bár, attól még simán lehet, hogy mindkettőt prószának hívják. :) De az is lehet, hogy nem. :D Egyébként mindkettő nagyon finom. :)
  • sheila
    2010-11-18 18:25:28
    Ahány vidék annyiféle elkészítés, ha valaki eltéved Németország felé és egészen véletlenül azt mondja hogy ő bizony egy jó gulyást akar enni akkor ne lepödjön meg rajta ha kihoznak egy disznópörkölt kinézletű és hasonló izű valamit, hiába mondjuk hogy a gulyás az bizony leves, nem fogják megváltoztatni a készitési módjukat. Az Alföldön tésztával eszik a halászlevet mi kenyérrel, ahány táj annyiféle szokás egy étel elkészitésénél, mi úgy készitjük a prószát és annak is hivjuk mint ahogy Timedli itt leirta a kefires sütikét.
    Egyébként a sütemények származásáról irnék egyszer egy témát, mert pl egy nemzetek karácsonyán voltak ugymond viták hogy azon sütik, tészták honnan is származnak, és váltig állitották hogy az bizony sváb.
    Visszatérve erre a kefires sütikére bizony nagyon finom és szeretjük is, megmutatva pár somogyinak nagy többsége azt mondta hogy ez prósza :)
  • sheila
    2010-11-18 18:27:04
    Szivesen elolvasnám az igazi göcseji prósza repceptet is :)
  • Adrienn
    2010-11-18 18:35:10
    A neten találtam egy ilyen prósza receptet:

    Hozzávalók:

    * 1-1 1/2 kg burgonya,
    * 20-30 dkg finom liszt,
    * só,
    * őrölt bors,
    * pirospaprika,
    * fokhagyma
    * a sütéshez olaj

    Elkészítés:

    A burgonyát és a fokhagymát lereszelem nyersen, hozzáadom a lisztet, ízlés szerint sót, borsot és pirospaprikát. Jól összekeverem, majd forró olajba fakanállal pacsnikat formálok, kicsit szétlapítva kisütöm. Néha szoktam reszelt sajtot is tenni a masszába.
    Megjegyzés:

    Nem szabad sok lisztet rakni, mert nagyon megkeményedik sütés közben. Nem kell megijedni, ha kicsit laza a tészta, sütés közben összeáll.

    Ez tényleg burgonyás, és olyan, mint amilyennek timedli leírta. Ezek szerint többféle prósza létezik. Örülnék egy ilyen írásnak, ami végül összefoglalja a sütik eredetét. Kíváncsi lennék a hozzászólásokra is. Mikorra várhatjuk? :)
  • timedli
    2010-11-18 21:06:17
    :-) nem ragozom, majd megcsinálom :-)
    Szerencsétlen olasz pizza is mindenfelé más, mint az olaszoknál.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media