2024. március 29., péntek - Auguszta napja

mt

Karamellás alma

Karamellás alma
Karamellás alma

Hozzávalók:
  • Fél kiló cukor,
  • 6-8 kisebb alma,
  • nagyobb darabokra zúzott mogyoró.

Az elkészítés menete:

Egy kisebb fazékba beleöntöm a cukrot és addig kevergetem, még folyós karamellé nem olvad. Egy tálba előkészítem a mogyorót. Az almákat megmosom, kicsumázom és félbevágom. Nem kell meghámozni, mert különben nem tapad rá a forró karamell. Fsaslikpálcát vagy hurkapálcát szúrok az almákba és belemártom a karamellbe, majd belenyomom a darált mogyoróba, ami jól rátapad. Utána félreteszem kihűlni.

Gyerekzsúrok remek desszertje lehet! Könnyen elkészíthető, finom őszi édesség.

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media