2019. augusztus 25., vasárnap - Lajos, Patrícia napja

mt

Karamellás alma

2019-01-19 23:25:38 - BettyBlue

Karamellás alma
Karamellás alma

Hozzávalók:
  • Fél kiló cukor,
  • 6-8 kisebb alma,
  • nagyobb darabokra zúzott mogyoró.

Az elkészítés menete:

Egy kisebb fazékba beleöntöm a cukrot és addig kevergetem, még folyós karamellé nem olvad. Egy tálba előkészítem a mogyorót. Az almákat megmosom, kicsumázom és félbevágom. Nem kell meghámozni, mert különben nem tapad rá a forró karamell. Fsaslikpálcát vagy hurkapálcát szúrok az almákba és belemártom a karamellbe, majd belenyomom a darált mogyoróba, ami jól rátapad. Utána félreteszem kihűlni.

Gyerekzsúrok remek desszertje lehet! Könnyen elkészíthető, finom őszi édesség.

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:
Hozzászólások
  • Adrienn
    2011-09-19 11:59:06
    Ez nagyon jól néz ki. Egyébként meg nem értem ezeket az amerikaiakat, hogy egy finom almát miért mártanak cukros mázba??? Tipikusan a gyerek lenyalja, majd az almát eldobja, mert az annyira nem édes. Persze tényleg meg kell hagyni, hogy nagyon jól néz ki. Lehet, hogy meg kellene kóstolnom egyszer, és azonnal meglenne a válasz. Próbálta már valaki?

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media