2019. augusztus 18., vasárnap - Ilona napja

mt

Császármorzsa zabpehelyből

2012-01-31 09:51:47 - Adrienn

Császármorzsa zabpehelyből
Császármorzsa zabpehelyből
Hozzávalók:
  • 2 maréknyi zabpehely,
  • 1 dl tej,
  • 2 tojás,
  • pici só,
  • 1 ek cukor,
  • olaj a sütéshez.

Az elkészítés menete:

A zabpehelyre törtem két tojást, picit megsóztam, és összekevertem.

A tojásos masszára öntöttem a tejet, megcukroztam és fél órára állni hagytam. Ez idő alatt a zabpehely kicsit megpuhult.

Serpenyőben egy evőkanálnyi olajat hevítettem, és ráöntöttem a császármorzsa masszát. Fedő alatt, kis lángon addig sütöttem, amíg meg nem lehetett fordítani egészben.

Fordítás után kis darabokra törtem, és hagytam, hogy a másik oldala is kicsit megpiruljon.

Fahéjas porcukorral, baracklekvárral tálaltam.

Tudtad-e, hogy naponta minimum 20-25 gramm rostot be kell vinnünk a szervezetünkbe, és ha mindent rostszegény finomliszttel készítesz, akkor kevesebb az esélyed arra, hogy egészséges életmódot élj. Próbáld ki, hogy a süteményekbe zabpelyhet teszel, és a pékáruk közül is a teljes kiörlésűt válaszd.

Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media