2017. október 19., csütörtök - Nándor napja

mt

Csirkehús-püré, burgonyával

2017-08-08 23:05:28

krumpli

Csirkehús-püré, burgonyával

(6 hónapos kortól)

Hozzávalók:

  • 1 db csirkecomb,
  • 2 db burgonya.

(Elkészítési idő: 25 perc)

Az elkészítés menete:

A csirkecombot folyó víz alatt alaposan megmossuk, éles késsel kicsontozzuk, a bőrét lehúzzuk. A combfilé húsát apró kockára vágjuk, annyi vízzel, hogy éppen ellepje, feltesszük főni. (Pici só tehető a főzővízbe, de éppen csak egy gondolatnyi.)

A burgonyát folyó víz alatt alaposan megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és annyi vízzel, hogy éppen ellepje, ezt is feltesszük főni.

Amikor a csirkehús már megfőtt, darálón ledaráljuk, és a megfőtt, leszűrt, villával összetört burgonyával együtt adjuk a babának. A burgonya a főzővizével megfelelő állagúra hígítható.


TIPP:
  • Idősebb babáknak betegség idején, diétára kényszerülve is kiváló menü.
  • A burgonya héjában főve teljesen más ízű, próbáljuk ki így is.
  • 10 hónapos kortól paradicsomszósszal, vagy sóskaszósszal is kínálható.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media