2022. augusztus 18., csütörtök - Ilona napja

mt

Vasaltgyöngy díszek a karácsonyfára

2021-12-22 23:13:45

gyöngy

Vasaltgyöngy díszek a karácsonyfára

Kellékek:

  • Színes vasalható gyöngyök,
  • arany vagy ezüstszálas fonál a fára akasztáshoz.

Eszközök:

  • Gyöngysablonok (nekem csak szív és csillag formájú van, de fillérekért lehet kapni nagyon szépeket),
  • szilikonos sütőpapír,
  • vasaló.
Elhatároztam, hogy idén karácsonykor csak olyan díszek kerülnek a fára, amiket mi készítettünk. Előszedtem a tavalyi zseníliadrót díszeket, és mellé kreáltunk néhány színesebbet is gyöngyökből.

Az elkészítés menete:

A kiválasztott sablonra a gondosan kiválasztott, színes gyöngyöket egymás mellé, a tüskékre helyeztem. Igyekeztem mindegyikhez sokféle színt választani, nehogy úgy járjak, hogy a végén megmarad sok-sok fekete gyöngy.

Figyelj arra, hogy a gyermekeddel együtt csináljátok, Ő nehogy türelmét veszítse. Segíts neki olyan gyöngyöket találni, amik az Ő elképzelésének megfelelnek, és mivel nagyon sok türelmet igényel a gyöngyök formára helyezése, ha igényli, akkor rakosgassátok együtt a gyöngyöket, hogy gyorsabban haladjon.

Érdemes a formát úgy kirakni, hogy legalább egy helyen lyuk legyen rajta, amin majd át fogjuk fűzni a fonalat. Ezzel akasztjuk majd a karácsonyfára.

Ha készen van a minta, akkor a tetejére tenni szoktam egy szilikonos sütőpapír darabot, majd a vasalómmal, amit 3. fokozatra állítok, addig vasalom, amíg a gyöngyök közepén a lukak teljesen el nem tűnnek.

Ettől tovább viszont nem szabad vasalni, mert a sablon apró tüskéit is hozzáolvaszthatod a díszedhez, és akkor nagyon nehéz leszedni, vagy már egyáltalán nem lehet.

A vasalás végeztével a sütőpapírt óvatosan lehúzom, majd várok néhány másodpercet, hogy az olvadt műanyag teljesen megdermedjen, majd lassan leveszem a kész díszt a formáról. (A vasalás nem gyerekjáték! Csak fokozott felügyelet mellett engedjük gyermekünket vasalóval dolgozni. A műveletsor végeztével húzzuk ki a vasalót a hálózati áramból, és kihűlésig helyezzük olyan helyre, ahol a gyermek nem égetheti meg magát vele.)

Ha a díszünk kihűlt, akkor fonálból akasztót készítünk neki, majd pedig díszes dobozba tesszük, kikészítjük az angyalkáknak, hogy majd alkalomadtán vigyék el, és hozzák vissza a karácsonyfánkkal együtt.

Jó munkát kívánok!

Oszd meg velünk Te is saját kézzel készített karácsonyfadísz ötleteidet!

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media