2020. június 02., kedd - Anita, Kármen napja

mt

Varrott szívek

2020-02-04 23:30:16 - Adrienn

Valentin napra nem csak szerelmünket, de barátnőinket is meglephetjük egy-egy kézzel készített aprósággal. Ötletet szeretnék adni: Egy ilyen cuki kitömött szívecskét biztosan mindenki mosolyogva fogad. Később pedig akár dísznek, akár kulcstartónak, kabalának, tűpűrnának használja, biztosan te fogsz róla mindig eszébe jutni.
Varrott szívek
Varrott szívek

Hozzávalók:
  • Pamutvászon anyag piros árnyalatban (15x15 cm-es darabból kettő),
  • töltőanyag,
  • 15 cm szalag,
  • esetleg gyöngy.

Az elkészítés menete:

Először is fordítsuk a két anyagot egymásra úgy, hogy az anyag színe belül legyen. Helyezzünk egy előre elkészített sablont az anyagra, és rajzoljuk meg a szívmintát.

A szív felső mélyedéséhez az anyagok közé tegyük be a félbe hajtott szalagot úgy, hogy a szalag hajtott vége a szív belsejében legyen. Tűzzük meg gombostűvel, hogy ne mozduljon el.

Varrjuk körbe a szívet akár kézzel, akár varrógéppel úgy, hogy az egyik oldalán az egyenes részen hagyjunk egy kis nyílást, ahol majd kifordítjuk a szívet és a tömőanyagot bele tesszük.

A varrástól körülbelül fél centiméterre vágjuk körbe az anyagot, a szív csúcsánál vágjuk le a fölösleget, a bemélyedésnél pedig vágjuk be a lehető legközelebb a varrásig. Ügyeljünk arra, hogy a cérnát ne vágjuk el.

Fordítsuk kis a szívet, és tömjük meg valamilyen töltőanyaggal. Ez lehet direk erre a célra kitalált műszál, vagy polár, flies maradék.

Varrjuk be a szív oldalán a lyukat, és a szalagra húzzunk egy gyöngyöt.

Igazán szép, mutatós és kedves kis ajándék lesz belőle.

Ha szeretnéd még egy kicsit megbolondítani, akkor masnit, gombot varrhatsz rá, vagy esetleg a szerelmed nevét rá is hímezheted.

Jó munkát kívánok!

Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media