2022. december 01., csütörtök - Elza napja

mt

Őszirózsa krepp papírból

2022-09-30 23:26:38 - Adrienn

Őszirózsa krepp papírból
Őszirózsa krepp papírból

Kellékek:
 • Színes krepp papír,
 • hurkapálca,
 • ragasztó, olló.

Az elkészítés menete:

Sárga színű krepp papírból kis kör formát vágunk, és a közepébe ugyanebből a színből kis galacsint helyezünk. A kör lap szélét beragasztózzuk, és a merőlegesen helyezett hurkapálca végére ragasztjuk, mint egy kis batyut. Ez lesz a virág közepe.

Zöld színű krepp papírból vékony csíkot vágunk, amit hosszában ragasztóval kenünk be, és a hurkapálcára ferdén rátekerünk. Ez lesz az őszirózsa szára.

Körülbelül 6 centiméter széles, fél méter hosszú csíkot vágunk tetszőleges színű krepp papírból, melyet teljes hosszában, fél centiméterenként bevagdosunk úgy, hogy nem vágjuk teljesen keresztbe a szalagot, hanem kb 1 centiméterre a széle előtt megállunk.

A rojtos papír egyik végére kis ragasztópontot teszünk, és a virág sárga közepe alá ragasztjuk közvetlenül, hogy a virágszirmok fölfelé álljanak. A papírt teljes hosszában a virág köré tekerem, majd az utolsó néhány centimétert ragasztóval megerősítem.

Jó munkát kívánok!

Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:
Hozzászólások
 • duli
  2011-11-17 14:03:56
  Ez nagyon ötletes és szép! Mostanság keresgéltem éppen könnyedén elkészíthető virágokat. Ez épp jó lesz! Köszi!:)
 • Adrienn
  2011-11-17 14:16:36
  Mi Lillával próbáltuk, de neki még nem nagyon sikeredett. valahogy a krepp papír nehezen megmunkálható számára. :) Léni viszont ügyesen csinálgatta velem.
 • duli
  2011-11-17 15:22:21
  Ez így lehet, ahogy mondod. A vágása is picit nehezebb ennek a papírnak, mint egy pl. normál színes papírnak. De legalább megismert Lilla egy újabb felhasználási módot, aztán pár hónap múlva már neki is ügyesebben megy majd.:)

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media