2022. január 19., szerda - Márió, Sára napja

mt

Origami Mikulás

2021-12-01 23:20:53

Az origami Mikulás elkészítéséhez semmi különös dologra nincs szükségünk csupán egy négyzet alakú, egyik oldalán piros, másik oldalán fehér színű papírlapra és piros, fekete filctollakra. A papírlapot először meghajtjuk mindkét átlója mentén úgy, hogy a papír fehér oldala belülre essen, majd kisimítjuk a papírt, és szintén a fehér oldalával felfelé magunk elé tesszük.

mikulás

Ezek után a papírlap két, egymás melletti élét behajtjuk az előzőleg meghajtogatott átlóig úgy, hogy az él és az átló egyvonalba essen. Egy sárkányidomot kapunk eredményül.

mikulás

A sárkányidom hegyes csúcsát fölhajtjuk a fehér színű rész közepéig, az éleket alaposan lesimítjuk, majd megfordítjuk a művünket.

mikulás

Az ötszög felső csúcsát lehajtjuk az eredeti nagy lap átlóinak metszéspontjáig, és lesimítjuk a felső élet.

mikulás

Majd ismét hajtunk egyet az élen úgy, hogy a hajtás vonala a két szemközti csúcsot összekösse és a hajtás éle párhuzamos legyen az előző hajtáséllel. Ezt követően ismét megfordítjuk az alkotást.

mikulás

A háromszög mentén visszahajtjuk a kilógó szárnyakat ügyelve arra, hogy a hajtásélek a háromszög oldalaival egyvonalba essenek. Ezt mindkét oldalon elvégzem, majd ismét megfordítom a kis Mikulásomat.

mikulás

A megfelelő helyekre feketével szemeket és pirossal orrot rajzolok. A Mikulásnak nem szükséges szájat rajzolni, mert a szakálla és a bajusza eltakarja, de az sem baj, ha egy vékony piros ívet odafirkantunk.

mikulás

Ezt a Mikulást annyira könnyű hajtogatni, hogy egy 4-5 éves kölök pár perc alatt megtanulja, és ne csodálkozzunk, hogy egy pár óra alatt a fél lakás tele lesz Mikulásokkal. :)

A cikket Adrienn írta.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk őket!

Megosztás:
Hozzászólások
 • savanya
  2010-11-30 20:17:42
  ez nagyon jó! kis vattapamacs lehet a pomponja :D
 • Adrienn
  2010-12-01 09:51:39
  Mi hajtogattunk két óriásit is, és kiragasztottuk az ablakra. :)
 • nikletty
  2010-12-04 12:32:01
  sajnos nem kaptam ilyen papírt a papírboltban :(

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media