2021. április 17., szombat - Rudolf napja

mt

Készülünk a húsvétra!

2015-04-18 23:00:54

A keresztény világ legnagyobb ünnepe a húsvét. Ekkor emlékezünk meg Jézus kereszthaláláról és feltámadásáról. Ezen alkalomra varázsoljuk lakásunkat meghitté, hangulatossá, és várjuk locsolóinkat a népszokás szerint terített asztallal.

Mindenki ízlésének megfelelően díszítheti a lakását élő virággal, száraz virággal, fali díszekkel, asztaldíszekkel, használhatja a húsvét szimbólumait, a nyuszit, tojást, bárányt is. Néhány elkészült lakásdísz bemutatásával szeretnék ihletet adni az elkövetkező hét otthoni kreatívkodásához.

Asztaldísz

A húsvéti asztaldísz egyik elengedhetetlen kelléke a terített asztalnak. Készülhet élő virágból, száraz virágból, vágott virágból, metszett tavaszi ágacskákból, vagy akár ezek kombinációinak egyikével is. Az frissen metszett ágacskákat tegyük vázába vagy szúrjuk egy cserép szép tavaszi virág földjébe. Az ágacskákra lógassunk fel dekoratív elemeket, amelyeket megvásárolhatunk hobbiboltokban, írószerekben, vagy bevásárló központokban is.

Függődíszek rügyező faágon

Ha nem kapunk ízlésünknek megfelelőt, akkor jobban tesszük, ha mihamarabb nekilátunk a saját kezűleg készített alapanyagok gyártásához. Mindehhez használhatunk só-liszt gyurmát, amihez biztosan megtalálható minden a háztartásunkban.

Díszek só-liszt gyurmából

Keverjünk össze lisztet és finom szemcsés konyhasót 1:1 arányban. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy jól nyújtható, de nem ragadós tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk ki 2 mm vastagságúra, majd vegyük elő az összes süti kiszúrónkat és az ünnepnek megfelelő (nyuszi, bárány, csibe, virág, csengő, tojás, gomba... stb.) formákkal szúrjunk ki a tésztából néhányat. Egy vastagabb szívószállal készítsünk a formákba lukakat, hogy később egyszerűbb legyen fellógatni őket. A formákat helyezzük tepsire és alacsony hőfokon szárítsuk meg őket a sütőben.

Ha kihűlt, színezzük temperával vagy vízfestékkel. Ha ezek megszáradtak, akkor a legszebben sikerült darabokat akár le is lakkozhatod, hogy tartósabbak legyenek. Ezek után a lukakon fűzz keresztül fonalat, vékony szalagot, vagy rafiaszálat, csomózd meg, vágd méretre, majd aggasd a tavaszi ágacskádra.

Kiszúróval készített függődíszek

És ha már begyúrtunk egy csomó só-liszt gyurmát, akkor ne vesszen kárba, készítsünk a lakás többi pontjára is díszeket. Gyúrjunk apró tojáskákat, szúrjunk bele alulról fogvájót és szintén sütőben szárítsuk ki (vigyázzunk, mert ha túl magas hőfokot választunk, akkor szétrepednek a tojások.), majd fessük ki, lakkozzuk le, és tűzzük a virágaink tövébe.

Hímes tojások só-liszt gyurmából

Vagy formázzunk belőle egyéb formákat, és sütés, kifestés, lakkozás után ragasszunk a hátuljára hurkapálcikát és szintén tűzhetjük virágok mellé, vagy rakhatjuk pici vázába is.

Tavaszi formák

Jó kreatívkodást mindenkinek!

Feltöltötte: Adrienn.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media