2022. augusztus 13., szombat - Ipoly napja

mt

Babalánc, láncbaba

2022-06-20 23:14:10

baba

Babalánc, láncbaba

Kellékek:

  • Fehér papaír,
  • színes ceruza.

Eszközök:

  • Olló.

Az elkészítés menete:

A világ legegyszerűbb és legolcsóbb gyerekjátéka. Meg jó móka is. Ha még kicsi a poronty, akkor anya vágja, a baba színezi. Ha még kisebb, akkor anya vágja, és a baba tépkedi. :)

Nem kell hozzá nagy kézügyesség, és egyáltalán nem ördöngős feladat. A papírt - ami lehet bármilyen papír (én leginkább a karácsonyi ajándékok csomagolópapírját szoktam eltenni, és karácsony után így elbarkácsoljuk) - körülbelül 4-5 centiméteres széles legyezőbe hajtogatjuk.

Aztán úgy összehajtva a két oldalából kivágjuk a fölösleget. Akinek nincs benne gyakorlata, annak érdemes előtte megrajzolni, és csak aztán kivágni. Háromszögek a lábak között és a kezek alatt, aztán a fejet már mindenki úgy vágja, ahogy szeretné.

Ha készen van, akár varázsolni is lehet a csemetének egyet. Első alkalommal biztosan tátott szájjal fogja figyelni, ahogy széthúzod a babákat.

Aztán jöhet a rajzolás. Az elsőt megmutatod neki, hogy Te hogyan színeznéd ki, aztán a többin a saját ötleteit megvalósíthatja.

TIPP:

  • Csinálj neki a fiú baba mellé lány babát, hogy a nadrág közepét nem vágod ki, így helyes szoknya lesz belőle.
  • Karácsony környékén fenyőfa, húsvét környékén nyuszifej, vagy tojás, Valentin nap környékén szívecske is kivágható ezzel a módszerrel.

Jó munkát kívánok!

Az ötletet beküldte: Novák Nikoletta (Komló)

Oszd meg velünk Te is saját kreatív ötleteidet!

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media