2022. január 21., péntek - Ágnes napja

mt

Állatkák kagylóból és csigából

2021-06-13 23:03:14

süni

Állatkák kagylóból és csigából

Kellékek:

  • Kagylók, csigák,
  • fekete és gyöngyház színű gyöngy,
  • szürke színű fonal.

Szükséges eszközök:

  • Olló,
  • ragasztópisztoly,
  • csiszolópapír,
  • alkoholos filctoll.

Az elkészítés menete:

Először is gondoskodnunk kell arról, hogy a tengerparton szedett csigáink és kagylóink maradéktalanul tiszták legyenek. Ellenkező esetben amint hazaérünk, és kibontjuk a zacsit, amiben tároltuk kincseinket, azonnal a kukába dobjuk az egészet. A bomló szerves részeknek kifejezetten rossz szaga tud lenni. És sokan nem is tudják, hogy a csigákban, ha már nincs is csiga, attól még 99%, hogy apró remeterák él benne. Az alapos tisztítást ezért célszerű már a tengerparton megkezdeni a következőképp. Az összegyűjtött mindenféléinket alaposan mossuk meg édesvízzel, s hagyjuk a napon teljesen megszáradni. Az erős napsütés felmelegíti a csigaházakat, és távozásra kényszeríti a benne lakó rákocskákat. Ez persze nem a legkeresztényibb megoldás. Igyekezzünk tehát a partról gyűjteni csigaházakat, nem pedig a tengerből, abban kevésbé biztos, hogy lakik valaki.

A megtisztított, megmosott, megszárított vázakat rendszerezzük, tervezzük el, hogy mi fog készülni belőlük. Csiszolópapír segítségével akár méretre is csiszolhatjuk őket.

Az egyes részeket ragasztópisztoly segítségével rögzítsük egymáshoz. A piciny orrokat, szemeket gyöngyből ragasszuk.

A kész alkotások aljára - vagy akárhova - alkoholos filctoll segítségével írjuk rá a nyaralás helyszínét egy dátummal. Így biztosan nem fogjuk összekeverni az emlékeket.

A kész alkotásokat helyezzük a polcra, vagy ajándékozzuk szeretteinknek, akik nem lehettek velünk a nyaralás alkalmával, vagy éppen azoknak szép emlék, akik velünk voltak.

További szép alkotások:

Szerelmes égérpár
Sárga szemű egérke
Fületlen egérke
Talpas egérke
Egérkék
Kagylóban egérke
Nagyszemű egérke
Egérke
Bagoly
Béka
Hajó
Kutyus
Madár
Kisnyuszik
Pofis nyuszik
Teknősbékák

Ezeket a képeket a parton készítettem. Az állatkákat a helyi gyerekek alkották, s néhány kunáért árulták a járókelőknek. Igazán szép, és ötletes ajándék.

Jó munkát kívánok!

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media