2022. szeptember 25., vasárnap - Eufrozina, Kende napja

mt

Plüssök tárolása a gyerekszobában

2022-04-04 23:16:11

Azt hiszem, besokalltam a lakás minden pontján szanaszét heverő plüssmacitól, plüsskutyától, plüsszsiráftól, és még sorolhatnám. Egyszerűen eddig nem találtam a helyüket. Folyton beletettem valamibe, mert óvni próbáltam őket a portól, a gyerekek meg állandóan előszedték őket. Eleinte az építőkocka nagy tasakját használtuk plüssállatok tárolására, aztán azt kinőtték, így beszeretem még egy hasonlóan nagy tasakot, de végülis mindkettőt szétszakították a gyerkőcök játék közben, véletlenül. Aztán egyszerűen csak belepakoltam egy csomó reklámszatyorba a plüssöket, és bedugtam az ágy alá az egészet. Ez sem bizonyult hosszú távú megoldásnak, mert a csomót a szatyron nehéz kibontani, és az anyaga hamarabb tépődik, mint gondolhattam volna. Nem is beszélve arról, hogy milyen ciki tud lenni, amikor a gazdag barátok átjönnek...

Megszületett hát a gondolat, hogy hogyan tudnám úgy tárolni ezeket a kisállatokat, amik számomra csak vacakok, de a gyerekek imádják őket, hogy ne porozódjanak, ne legyenek folyton szanaszét, ne szégyenkezzek, ha jön valaki és meglátja a tároló eszközt.

kocka

Előszedtem egy halom bútorszövetet, szabtam, vágtam, alakítottam, és varrtam egy nagy kockát. A kocka egyik élét tépőzárral láttam el. A koncepció az volt, hogy a kocka beférjen a gyerekszobai játékos polc egyik  boxába, és jól nézzen ki. Legyenek világos, virágos, babás színei, ezen fölül persze fontos, hogy betenni és kivenni is lehessen a játékokat viszonylag gyakran. Mondjuk naponta 38-szor.

Ezzel a nagy kockával három legyet ütöttem egy csapásra:

 1. A plüss játékok nem hevernek szanaszét a lakásban. Rend van, de mégis könnyen elővehet, könnyen kezelhető, és ha poros lesz, csak mosógépben kimosom és kész.
 2. A játékok védett helyen vannak. Nem porozódnak, nem keverednek. És a nagy kockát még építkezésre, konstrukciós játékra is fel tudom használni. Persze szinte azonnal leadták a csemeték a rendelést, hogy még szeretnének ilyet, hogy várat tudjunk építeni belőle.
 3. Mivel csak a puha játékokat tettem bele, így nem okoz balesetet, és nem esik baja a benne lévő dolgoknak, még akkor sem, ha a gyerekek ráülnek, ráfekszenek. Ergo: A kis asztal mellé is odatehetem, hogy üljenek rajta.

Még fölvetődött a plüss tárolásának néhány ötlete, amit szintén könnyű megvalósítani, és hasonló jó szolgálatot tesz, mint ez a kocka. Ezen ötletek közül például az egyik, hogy egy egyszerű gyerekmintás díszpárnahuzatba tömjük az állatokat, ahonnan szintén bármikor könnyen elővehetők, és ebben a formában még akár párnaként is használhatók.

Ti hogyan tároljátok a puha játékokat?

Megosztás:
Hozzászólások
 • vadtigris21
  2010-04-17 00:06:17
  szupi ötlet


  igaz az én fia megoldotta ezt a kérdést :D
  a matraca alá teszi így magasított ágya lesz nem kell párna neki amit amúgy se használ l
 • hópalánta
  2010-11-30 22:00:04
  Nagyon jóóóóóóóóóóóóóó. Kár, hogy nekem ez eddig nem jutott eszembe. Igaz, hogy az én varrótudományomat talán nem meriti ki. Holnap keresek is anyagokat hozzá. TÉNYLEG nagyon jóóóóóóóó.
 • timedli
  2010-12-01 13:22:04
  Jó ötlet!
  Mi az ikreknek első szülinapjukra vettünk egy nagy fa tárolóládát (is), mivel már akkor láttuk, hogy nem lesz egyszerű a kacatfelhalmozást kezelni. Vannak ugyan körültekintő barátok, rokonok, akik megpróbálnak mindkettőnek a szája íze szerint vásárolni, - ezek hevernek a polcokon - de a legtöbb ismerős mindkettőnek ugyanazt vásárolja. Gondolhatjátok mennyi a dupla kacat! :-) Ez a láda megváltás volt! Mindent elnyel, amikor a tartalmával játszani szeretnének, akkor kinyitjuk, az illetékesek kiszórják, este pedig visszalapátolom a játékokat :-))))))))))))

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media