2022. június 25., szombat - Vilmos napja

mt

Böjte Csaba: rossz gyereket még nem láttam

2022-06-03 23:24:44 - Adrienn

Csaba testvér közvetlensége, tiszta lelkülete, a belőle áradó szeretet meghatja az embereket – fogalmazott Böjte Csaba új könyvéről, az Iránytű a Végtelenhez című kötetről szólva Osztovits Ágnes, a Helikon Kiadó irodalmi vezetője a Kossuth Rádióban. Csaba testvér könyvei nem kizárólag a hívőkhöz, hanem a kereső emberekhez is szólnak – tette hozzá. Böjte Csaba gyereknevelésről és könyveiről is beszélt a Vasárnapi újságnak.
"Ezekkel a könyvekkel a saját munkámat teszem könnyebbé" – mondta a Kossuth Rádióban Böjte Csaba. Míg korábban minden hittanórát személyesen meg tudtam tartani, most már hatvanhárom helységben vannak gyerekeink, lehetetlen mindenhova eljutni és órát tartani. Azokat a témákat gyűjtöttem össze, amelyeket szeretettem volna eljuttatni a fiatalokhoz, gyerekekhez. Az már hab a tortán, ha a gondolatokat mások is olvassák – tette hozzá.

Böjte Csaba: rossz gyereket még nem láttam

A kérdésre, hogy mennyire tudja követni azoknak a fiataloknak az útját, akiket még kiskorukban befogadott és azóta már felnőttek, Böjte Csaba elmondta: van, aki már mellette dolgozik, az internet segítségével pedig igyekszik mindenki életét figyelemmel kísérni. Korábban szerette volna, ha valamennyiüket ő esketi, ez azonban már meghaladja a lehetőségeit. "Sok szeretetet, ragaszkodást kapok tőlük" – hangsúlyozta.

A nehéz sorsú gyerekek neveléséről szólva Böjte Csaba kijelentette: "csak olyan embert alkalmazok, aki összeköltözik a gyerekekkel, hiszen a gyereknek éreznie kell, hogy az élete részévé válok. Ha látja, hogy megosztom vele például az asztalomat, beengedem az életterembe, akkor irányítható, nevelhető lesz. Viccesen szoktam mondani: csúf vénasszonyt és rossz gyereket még nem láttam" – jegyezte meg. "Azt tapasztalom, hogy ha a gyerekeket az ember szeretettel, szépen kéri, azt megteszi."

"Nagyon fontos, hogy el kell mondani a gyerekeknek, minek mi a következménye" – hangsúlyozta a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, hozzátéve: ezért viszi el a gyerekeket börtönbe, kórházba, hajléktalanok közé. "Meg kell mutatni a reális világot, csak ők tudják megmenteni saját magukat." Megható látni, amint rádöbbenek erre – mutatott rá.

"Hiszem, hogy Isten jó anyagból teremtette az embert, az ember nevelhető, és hiszem azt, hogy a gyerekek, fiatalok vágynak arra, hogy kibontakozzanak, a bennük lévő értékek felszínre jöjjenek. Ha én erre lehetőséget teremtek, a gyerek ezzel élni fog" – mondta Böjte Csaba a Kossuth Rádióban.

MR

Forrás: Polgár Infó

Megosztás:
Hozzászólások
 • Adrienn
  2011-06-29 13:17:02
  Minden tiszteletem Csaba testvéré!
 • duli
  2011-06-29 13:34:42
  Adrienn!
  Köszönet ezért a cikkért. Nagyon régóta tisztelem én is Böjte Csabát a gyerekek iránt érzett soha nem múló szeretetéért, lelkesedéséért, azért a munkájáért amit Isten segítségével azokért a gyerekekért tesz, akiknek nem adatott meg a szerető család. Csaba testvérnél és a vele együtt dolgozó hasonlóan odaadó, törődő embereknél a lehető legjobb kezekben vannak a gyerekek.
  Isten áldása kísérje további munkájában is.
 • Adrienn
  2011-06-29 14:21:53
  Sokan nem is tudják, hogy lehetőség van a Csaba testvér gyermekei közül választani és támogatni. nem elhozni, nevelni (biztosan sokan ennek is örülnének), de szabad részt vállalni a taníttatásukból. Anyagiakkal, taneszközökkel, ruhákkal, mindennel. Még nyaralni is szabad elhozni, elkérni, ha megbízható a támogató. Az ilyen szülők keresztszüleivé lesznek Csaba testvér gyermekeinek. (Részletesen itt: http://www.devaigyerekek.hu/news/news_58_keresztszuloi+programunk.htm) Akinek nincs gyermeke saját az azért, akinek van, az azért vállalhat egy-egy ilyen szerepet...
 • duli
  2011-06-29 16:46:01
  Köszi az információt Adrienn. Ezt én se tudtam.
 • timedli
  2011-07-02 22:40:39
  Ezt az embert mindenhol mutogatni kellene, hogy mindenki lássa, így is hozzá lehet állni az élethez. Sok nő is példát vehetne róla, ahogy a gyerekekhez szól, ahogy velük bánik. Én gyakorlatilag minden riportját végigbőgöm , mert olyan megható :-))))
  Mi ugyan el nem hoztunk tőle gyerkőcöt, de egy összeggel 2005 óta minden hónapban támogatjuk az alapítványt.
 • kunszti
  2011-07-26 18:28:43
  Böjte Csaba egyszeri és megismételhetetlen. Ha nem lenne, ki kellene találni. Ilyen jószívű embert ritkán látni. Talán ezért érti meg a gyerekeket, azok meg őt.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media