2022. január 19., szerda - Márió, Sára napja

mt

Tangram libák

2021-11-08 23:30:58 - Adrienn

A tangram egy ősi kínai játék. Számtalan legenda fűződik hozzá. A legenda szerint eredetileg jóslásra is használták, de díszítőelemként is jól funkcionált. A játék lehetőségét díszítés közben fedezték föl benne. Többféle alakzatot ismerünk, használunk. Van négyzetes, téglalap alakú, szív, kör és tojás alakú tangram is. Mi most a téglalap alakút fogjuk használni.

Először is végy egy kemény lapot, amely téglalap alakú, és az egyik oldala kétszer olyan hosszú, mint a másik. Rajzold rá az alábbi hálót, majd vágd szét a vonalak mentén. A kapott alakzatokból bármilyen új formát kirakhatsz. Mi most a Márton napra készülünk, ezért elsősorban libát szeretnénk kirakni. (Könnyítésként a megfelelő színekkel kiszínezhetjük a fejet és a lábakat ábrázoló háromszögeket előre.)

Tangram

Feladat:

Rakd ki a képen kátható libákat a rendelkezésre álló elemekből.

Tangram libák

Fejlesztési területek:

Vizuális figyelem, vizuális érzékelés, észlelés, síkbeli tájékozódás, finommotorika, szem-kéz koordináció, analízis, szintézis, csoportosítás, összehasonlítás.

Jó szórakozást kívánok!

Bátori Adrienn

Megosztás:
Hozzászólások
  • Adrienn
    2014-11-10 12:16:15
    Találtam még egy ilyen linket: http://www.wheredidyougetthat.com.au/images/D/DJ3132%20djeco%20magnetics%20tangram%201%20jpg.jpg itt van még liba tangram kirakandó. :)

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media