2021. április 17., szombat - Rudolf napja

mt

Óvodai fellebbezés nyomtatvány - MINTA

2010-06-09 12:05:18

Gondolom nagyon sokan vannak még rajtunk kívül olyan helyzetben, hogy fontos lenne a gyermek óvodai elhelyezése, mégsem nyertek felvételt az óvodába. Én a mai napon írtam meg a fellebbezésünket, ennek a csonkított, irányt mutató verzióját megosztom veletek, hátha valakinek segítséget nyújt, ha hasonló helyzetbe kerül. Csak néhány saját gondolattal kell kiegészíteni, de mégis egyszerűbb, mint megírni elölről.

toll

Tárgy: Felülbírálati kérelem, fellebbezés óvodai elutasítással kapcsolatosan

Gyermek neve: …………………………… (született: ………………………………)
Elutasítás száma: …………………………………

Anyja neve: ………………………………………
Lakcíme: ……………………………………………
Telefon: ……………………………………………

 

Tisztelt Jegyző Asszony/Úr!

20……… …………………………………-án/én kézhez vett óvodai felvételi kérelem elutasító határozata ellen felülbírálati kérelemmel fordulok Önhöz.

Hivatkozás: Egyéni érdeksérelem

Indokom:

20……… májusában felvételiztünk a körzeti óvodába …………………………………………… nevű gyermekemmel a 20………/………-es tanévre, de sajnos elutasítást kaptam.

Mivel a közelben nincs másik óvoda, a magánbölcsőde tarifája, bébiszitter napi díja számunkra igen magas, fizetni ezeket nem tudjuk, viszont a magas havi rezsi, a magas lakástörlesztő, illetve egyéb kiadások (autó törlesztő, napi megélhetés, ruházkodás) szükségessé teszik, hogy az édesapa mellett jómagam is munkába álljak. Munkahelyem biztosított, viszont a gyermek elhelyezését mihamarabb meg kell oldanom.

Ezért kérem, hogy amennyiben egy mód van rá, méltányossági alapon, a fenntartott, minimális számú férőhelyek közül egyet gyermekem részére biztosítani szíveskedjenek.

Bízva a kérelmem pozitív elbírálásban, tisztelettel:

Dátum: ……………………………………

Aláírás

Megosztás:
Hozzászólások
 • Adrienn
  2010-06-09 12:16:43
  Én most viszem a fellebbezést az oviba. Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak szólni hozzá. kapunk-e helyet....???
 • duli
  2010-06-09 13:06:09
  Drukkolunk, hogy kapjatok. :)
 • bernadett28
  2010-06-09 13:39:54
  Én is szurkolok,hogy sikerüljön!!
 • Adrienn
  2010-06-09 14:08:12
  Köszi, majd beszámolok!
 • Egnes
  2010-06-09 20:11:09
  Én is drukkolok! köszi, ezt leírtam és én is beadom az oviba, bár xtem úgyse sikerül.
 • Adrienn
  2010-06-09 20:41:09
  Neked is drukkolunk Egnes! Durva ez az óvoda téma. Képzeljétek, hogy itt még egy óvodát szeretnének építeni, de nem tudni, mikorra lesz kész. Állítólag max egy év... persze közben virágzik a magánbölcsi, ami havi 65.000 Ft... persze ebben minden benne van, de akkor is hihetetlen, hogy ennyit még félre tud tenni valaki csak ovira. Mondjuk ha a gyest + 65.000-et nézzük, az kb 100.000 Ft, ergo, ha az anyuka 110.000 Ft-ot keres egy hónapban, már akkor is jól járnak, mert a gyerek szakszerűen el van látva, közösségben van, fejlődik. És még 10.000 Ft marad is. Persze, ha nem viszi el a buszbérlet....
 • Adrienn
  2010-08-03 12:12:05
  Teljesen ki vagyok akadva!!!!!! Lénit az elmúlt tanévben kértem, hogy vegyék át az itteni oviba, mivel a tanévből még volt néhány hét, így szívesen hordtam volna oviba. Bár, az 5. életévét betöltötte a gyerek, nem vette át a vezető óvónő. helyhiányra hivatkozva.

  Két hét múlva összevonták a csoportokat, mert sokan már nem kérték az ovit, az én gyerekemet akkor sem vette be az oviba, helyhiányra hivatkozva!!!! Szuper! Persze az ember nem pampog, mert fél, hogy visszaüt a gyereken egyszer.

  Most augusztus közepétől még nem vihetem, mert: A TANÉV SZEPTEMBER 1-én kezdődik!!!!! Addig látni sem akarnak minket, pedig Léni májusban betöltötte az 5 évet!!! Hely van, mégsem kíváncsiak ránk!

  Lillát föl sem vették az oviba. Fellebbeztem, kijöttek helyzettanulmányt készíteni - gőzöm sincs, hogy milyen szempontokat vettek figyelembe -, visszautasították a fellebbezésemet. Lillus 28-án tölti a 3-at, de csak jövő szeptembertől veszik majd fel, mert nincs hely. Az önkormányzat semmit sem tesz!

  Engem minden nap szétvet az ideg, mert itt van két, egyébként nagyon cuki kölök, de dolgozni mellettük NEM LEHET!!!! A játszón rendszeresen összefutunk Lillától fiatalabb gyerekekkel, akiket fölvettek az oviba, de nem tehetek róla, egyszerűen otthagyom őket, nincs kedvem beszélgetni velük, sem az anyjukkal.

  Már néha Lénit is félre teszem, mondván, hogy miatta nem vették föl Lillát!!!! És itt mindenki csak ül ölbe tett kézzel, senki nem tesz semmit!!!!!!!!!!!!!! Ígérték, hogy a falu másik végén majd decemberbe talán, lehet, hogy indítanak még két csoportot, oda majd elsőbbséget élvezünk!!

  De az még fél év!!! Addig ki keres??? Addig ki dolgozik??? Addig mi lesz????

  Mondták, hogy behordhatom Budapestre a gyereket, ha nagyon oviba akarom járatni, de az meg napi 2 óra utazás nekem is és a kicsinek is. Jah, és mellette Lénit hova teszem??? Cipelem magammal, amíg megyünk Lilláért???

  Mire jó ez? Miért nem oldják meg ezt a helyzetet??? miért nem csinálnak egy bölcsit? vagy miért nem bővítik az ovit???? Két csoportszobát felhúzni mellé nem nagy kaland. Nyert is az önkormányzat 50 millió forintot, hogy építsen óvodát! 50 millióból 6 szobás házat lehet építeni!!!!! de itt nem lenne szükség 6 szobára csak 4-re. Annyi sztem simán megoldható lenne ebből a pénzből, de senki nem csinál semmit! Mindenki ül és malmozik! A szülők idegesek, már-már utálják egymást!
 • Esther
  2010-08-03 12:43:55
  Megértelek!

  De kötelesek felvenni akár van hely akár nincs, mert 5 év felett óvodaköteles a gyerek, fontos, hogy járjon, kihat az iskolai kezdésre is. A jegyzőhöz kell fordulni.

  Bár nagy dilemma hogy a gyereken csapódik le, így megéri-e cselekedni......... Én nem hagynám annyiba a dolgot. Kitartást és sok sikert neked!
 • Esther
  2010-08-03 12:46:57
  Ja látom már megtetted... Kissé figyelmetlen vagyok.
 • Brekibogyó
  2010-08-03 12:52:44
  Adrienn!
  Megértem a felháborodásod! Eszternek pedig igaza van, tényleg kötelesek Lénit fogadni, mivel ez az év már beleesik a tankötelezettségbe.
  Halkan jegyzem meg, gondolom itt is működik, hogy ki kinek az ismerőse...... :X
  Remélem sikerül olyan megoldást találni, amitől senkinek nem marad keserű szájíze. Bár így is megsínyli mindenki :(:(:(
 • Adrienn
  2010-08-03 12:56:40
  Egyszerűen nem. nem veszi be csak szeptember 1-én és kész. Összevonásokra hivatkozik... stb... Teljesen ki vagyok akadva!!!! Legszívesebben nem is tudom, mit tennék. De abban biztosak lehetnek, hogy ha megkezdődik a tanév, én nem fogom megkönnyíteni a dolgukat!!!!
 • Adrienn
  2010-08-03 15:37:52
  Felindulásomban felhívtam a jegyzőt! Elpanaszoltam búmat-bánatomat. Mondta, hogy azért csak próbálkozzak augusztus közepén ismét, hogy bevegye a gyereket, majd Ő is odaszól. Majd megpróbálom, hátha Lénit legalább ezzel a két héttel hamarabb tudhatom oviban. Lillával kapcsolatosan pedig kérvényt kell írnom a polgármesternek, hogy támogassa a magánóvodai pályafutását. Azt mondta, hogy nem hiszi, hogy az egészet támogatják, de egy részét biztosan.

  Ez még mindig vicces, hogy járna neki egy hely. megértem, hogy nincs, de akkor ha a magánoviban van hely, akkor miért nem bérel ott az önkormányzat 12 helyet, és biztosít helyet a kérelmezőknek.

  Válasza erre: Mert az Önkormányzat nem ideiglenes megoldásokban gondolkodik, hanem véglegeset szeretne.

  Az én válaszom erre: Mire Ő megtalálja a végleges megoldást, egy munkanélkülivel több lesz a faluban.
 • Adrienn
  2010-08-13 04:19:57
  Nem tudok aludni.... :( beszélgettem a polgármesterné asszonnyal, és Ő mondta személyesen, hogy olyan gyereket is felvettek, akiről Ő is tudja, hogy az anyja NEM fog visszamenni dolgozni.... Nekem meg a hócipőm kezd tele lenni itt mindennel!
 • timmyke83
  2010-08-13 10:39:15
  Nagyon szorítok Adri, hogy sikerüljön felvételt nyernetek! Nagyon szörnyű, hogy ennyire pocsék a helyzet mindenhol. :(
 • Adrienn
  2010-08-13 13:59:29
  Már nem fog sikerülni. Minden kört végigjártunk. Marad a magánbölcsi, ami havi 65e, és ugye ennyit nem fizetünk ki. Szerintem irreálisan sok. Illetve jövő szeptemberben újra próbálkozhatunk. Kész vagyok ettől az egész sztoritól. És a legdurvább, hogy nincs kihez fordulni, senki nem tud ezen változtatni. Ez van és kész. El kell fogadnom.
 • timmyke83
  2010-08-13 15:30:29
  Sajnos valóban ilyen drága a magánbölcsi, és szerintem is túlzás. Csak az a baj, hogy amíg az állami bölcsik ilyen telítettek, addig azok kénytelenek kifizetni a magánt, akiknek muszáj visszamenniük dolgozni, így aztán a magánbölcsi nem lesz olcsóbb... Nagyon szomorú ez a helyzet! Viszont állambácsi meg "kényszeríti" az anyákat, hogy menjenek vissza dolgozni, hiszen a GYED-ből ill. GYES-ből megélni nem nagyon lehet...

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media